Catalunya

La Generalitat obrirà tres noves delegacions a l'estranger, a Ciutat del Vaticà, el Marroc i Portugal

La setmana que ve el consell executiu aprovarà aquest creixement de projecció a l'exterior

RedaccióActualitzat

La Generalitat amplia la seva acció exterior tot i el rebuig del govern espanyol. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que en la pròxima reunió setmanal del consell executiu s'aprovarà l'obertura de tres noves delegacions de la Generalitat a Ciutat del Vaticà, Marroc i Portugal.

Homs ha asegurat durant la seva visita aquest dissabte a l'estand de Catalunya a l'Expo de Milà, que aquests països són espais de relació "econòmica i humana" ja que tenen un pes simbòlic, polític i econòmic "molt rellevant" i de relació "molt intensa".

El conseller considera que aquest pas és un "salt qualitatiu" que implica "anar situant Catalunya al món".

"Som un país petit, però tenim una gran capacitat de projectar-nos i fer-nos presents. El nostre món és el món"

Recorregudes i impugnades

El govern de Mariano Rajoy ha recorregut al Tribunal Constitucional la llei catalana d'acció exterior i ja va impugnar l'obertura de delegacions a Viena i Roma.

Homs també s'ha referit als reiterats recursos del govern espanyol a les decisions del govern i ha advertit que, a base d'impugnar, no podrà fer callar "la veu de Catalunya". A més, ha assegurat que "tancar les possibilitats d'expandir cap a fora Catalunya és un impossible".

Amb aquestes delegacions, Catalunya haurà passat de tenir-ne 5 a principis de la legislatura a assolir les 10. La setmana que ve la delegació de Roma es posarà en marxa definitivament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut