Imatge d'arxiu de Ramón Jáuregui
Imatge d'arxiu de Ramón Jáuregui
Bilbao

El govern espanyol insta Grècia a complir els acords de la cimera de l'eurozona

El Govern espanyol no comparteix la decisió de Grècia de convocar un referèndum perquè "no és una solució". Així ho ha assegurat el ministre de Presidència i cap de llista del PSOE al Congrés per Àlaba, Ramón Jáuregui, que ha destacat l'impacte "brutal" de la decisió grega als mercats. El ministre confia que les forces polítiques gregues i la UE arribaran a un acord i espera que sigui "avui mateix".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol considera primordial salvar Grècia "perquè la seva salvació és també la salvació de l'euro", segons ha explicat Jáuregui en un esmorzar de Fòrum Europa-Tribuna Euskadi. Sobre el paper de la UE, el candidat socialista ha assegurat que un dels objectius principals de Brussel·les ha de ser traslladar "als mercats financers, als mercats del deute sobirans i al món econòmic, en general, la confiança que la UE és l'entitat política que compleix els seus compromisos i els seus acords". " Desgraciadament, la convocatòria del referèndum per part de Papandreu posa en qüestió el compliment d'aquests compromisos", ha afegit. 

Després del terrabastall que va generar l'anunci del referèndum sobre el pla de rescat grec, totes les mirades estan posades en el G-20 que tindrà lloc aquest dijous a Canes. Jáuregui espera que de la trobada en surti una necessària reformulació "d'un nou model financer" perquè "és una urgència".
Anar al contingut