Barcelona

El govern espanyol farà de mediador perquè les aerolínies utilitzin el català als avions

El govern espanyol s'ha compromès a fer de mediador perquè les aerolínies que operen a Catalunya utilitzin el català a la megafonia dels avions. El secretari d'Estat de Transports, Fernando Palao, ho ha assegurat després de reunir-se amb el màxim responsable de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan. L'objectiu és que les companyies aèries utilitzin el català, com a llengua oficial, juntament amb el castellà i l'anglès, a la megafonia dels avions que s'enlairen o aterren des d'aeroports de Catalunya.

Actualitzat
La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat vol impedir que les companyies aèries que operin a Catalunya es neguin a utilitzar el català. El cap d'aquest organisme, Bernat Joan, s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Transports, Fernando Palao, per traslladar-li la seva preocupació sobre la situació.

El representant del govern espanyol s'ha compromès a parlar amb les aerolínies que operen a Catalunya perquè utilitzin el català a la megafonia dels seus vols, ja que n'és la llengua oficial.

La petició de la Generalitat, que no té competències en aeroports, és que la llengua catalana s'utilitzi juntament amb l'anglès i el castellà. L'objectiu, segons Bernat Joan, és arribar a una situació com la de territoris amb dues llengües oficials, on totes dues són presents en les comunicacions dels vols, com a Brussel·les (neerlandès i francès) o Hèlsinki (finès i suec).



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut