Berlín

La Generalitat adreça una carta a Air Berlin en protesta pel seu menyspreu cap al català

El govern de la Generalitat ha intervingut en la polèmica generada pel director d'Air Berlin, que en un article publicat a la revista de la companyia va escriure, entre altres coses, que a Mallorca el català està a punt de fer desaparèixer el castellà.

Actualitzat

El delegat del govern català a Alemanya ha demanat respecte per la cultura i la llengua catalanes i ha defensat la política lingüística de la Generalitat en una carta que ha enviat al president de la companyia Air Berlin.

Amb aquesta carta, el delegat del govern, Martí Estruch, ha respost a les crítiques d'Air Berlin aparegudes en un editorial de la revista de la companyia que deien que el català estava a punt de fer desaparèixer el castellà.

A la seva carta, Estruch destaca que el català és una llengua mil·lenària, amb una important presència literària i cultural, i posa com a exemple l'última Fira del Llibre de Frankfurt. De fet, el delegat recalca que precisament a Alemanya el català té bona acollida i se n'imparteixen estudis a una vintena d'universitats.

Estruch ha reconegut el dret de les empreses privades a aplicar la política lingüística que vulguin, però també ha destacat que les companyies amb sensibilitat a la diversitat lingüísica hi tenen més a guanyar que no pas a perdre-hi i ha posat com a exemple la multinacional Microsoft, que a Catalunya utilitza el català com a llengua de tracte amb els clients.

NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut