Madrid

El govern espanyol diu a Telefónica que haurà de pagar l'atur de les persones que acomiadi

L'endemà que Telefónica anunciés un expedient de regulació d'ocupació per prescindir de 8.500 treballadors, un 25% de la plantilla, el govern espanyol ja s'hi ha pronunciat. El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha estat contundent i ha assegurat que Telefónica haurà de pagar l'atur de les persones que acomiadi, tenint en compte que és una empresa amb beneficis.

Actualitzat
El govern espanyol ha dit que Telefónica haurà de pagar l'atur de les persones que acomiadi, tenint en compte que és una empresa amb beneficis.

Un anunci que coincideix amb el dia en què Telefónica ha de presentar al Ministeri de Treball un ERO per a un màxim de 8.500 treballadors de la telefonia fixa durant els propers cinc anys, xifra que suposa al voltant del 25% de la plantilla. Segons fonts de la negociació, els últims dies hi ha hagut trobades entre la direcció i els sindicats. L'última, al Ministeri de Treball aquest dimecres.

El president de Telefónica de España, Guillermo Ansaldo, ja va anunciar a mitjans d'abril la intenció de la companyia de reduir un 20% la plantilla en un període de tres anys, però l'interès dels sindicats de vincular l'expedient als cinc anys ha fet que s'ampliï a aquest termini. Com en anteriors ERO, aquest serà de caràcter voluntari, és a dir, que suposa que els 8.500 treballadors són el màxim d'afectats. L'expedient no es dirigeix a cap col·lectiu concret i no serà discriminatori.

Telefónica justifica l'ERO per motius econòmics, fonamentalment, però també d'organització, tecnològics i de producció. Segons sembla, també inclourà en la memòria que operadors de la competència, com France Telecom i Deutsche Telekom, han rebut ajudes els últims anys, gràcies a la participació que França i Alemanya, respectivament, tenen en el seu capital.

L'últim expedient de regulació d'ocupació de Telefónica es va presentar per a 15.000 treballadors i, finalment, va ser subscrit per a 13.500.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut