Una aula buida
Imatge d'arxiu d'una aula buida

El govern espanyol aposta per l'ús de la mascareta a classe a partir dels 6 anys

Celaá obre la porta a establir un permís retribuït per als pares i mares que s'hagin de quedar a casa amb els fills, quan estiguin en quarantena

Actualitzat

El govern espanyol aposta per l'ús generalitzat de la mascareta a les aules a partir dels 6 anys. Així ho ha dit la ministra d'Educació, Isabel Celaá, en una entrevista a la Cadena SER.

"Es pot plantejar un ús més generalitzat en l'àmbit escolar a partir dels 6 anys."

Un plantejament, ha explicat Celaá, que analitzaran en la reunió que mantindrà aquest dijous amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els consellers de les comunitats autònomes, i que ja estava recollit en un protocol fet al maig i aprovat al juny, "per garantir la salut de tothom en l'àmbit escolar".

La ministra també obre la porta a establir un permís retribuït per als pares i mares que s'hagin de quedar a casa amb els fills, quan els menors estiguin en quarantena. La titular d'Educació ha parlat d'aquesta possibilitat o la d'una baixa per malaltia. En qualsevol cas, Isabel Celaá assegura que els diferents ministeris treballen en la fórmula que permeti que els progenitors es puguin quedar a casa tenint cura dels menors.

"Estem treballant en diverses possibilitats, com un permís retribuït que ja es va utilitzar al principi de la pandèmia o una baixa per haver de cuidar un nen que està en quarantena. Encara està per tancar. Són fórmules que hem d'articular perquè, si hi ha un nen que és menor de 13-12 anys i ha d'estar acompanyat, ha d'estar acompanyat per una persona adulta, per un responsable parental, sens dubte."

 

La ministra també aposta per un sistema combinat per prendre la temperatura als alumnes: a l'entrada dels centres i a les aules per evitar cues.

 

Perquè els nens no vagin a classe amb febre, la ministra diu que estudien dues possibilitats: una declaració responsable dels pares o "un coneixement fefaent per part dels pares que ha de ser així, amb una resposta específica del centre escolar" en el supòsit, per exemple, d'alumnes amb patologies cròniques.

La ministra ha insistit en el dret a l'educació de les criatures i és per això que aposta per tenir les escoles obertes, sempre que una decisió sanitària de rang superior no digui el contrari.

"L'escola és insubstituïble, l'obertura de les escoles és innegociable. Hem de conviure amb el que ens toca, però les escoles han d'estar obertes."

La ministra ha recordat que aposten per la presencialitat i, si s'ha de prioritzar, que hi vagin els alumnes d'infantil i primària i fins als 14 anys aproximadament.

 

A l'espera de prendre decisions a la reunió d'aquest dijous, la titular d'Educació considera que hi ha un excés d'alarma per la tornada a l'escola, promogut per "molt moviment polític i mediàtic", i ha demanat no carregar les famílies amb més preocupació. En qualsevol cas, ha insistit que s'està treballant per tenir un entorn segur a les escoles.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut