Madrid

El govern espanyol anuncia reformes legals per impedir que ANV governi ajuntaments

El govern espanyol emprendrà les reformes legals necessàries per impedir que ANV mantingui alcaldies al País Basc. Ho ha anunciat la vicepresidenta De la Vega, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De la Vega ha dit que el govern no permetrà que els regidors d'ANV continuïn fent el joc a ETA i ha assegurat que aquestes reformes legals es faran amb el suport de tots els grups parlamentaris.

Actualitzat
La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que el govern central actuarà en tots els fronts contra ETA i contra els que li donen suport. Per aquest motiu, s'han donat ordres als serveis jurídics de l'Estat per explorar totes les possibilitats legals per impedir que membres d'una formació política il·legalitzada com ANV puguin governar ajuntaments.

De la Vega ha precisat que s'està analitzant la llei de règim local i ha explicat que es tracta d'un objectiu difícil perquè l'article 61 d'aquesta llei, a l'hora de parlar de dissolució dels ajuntaments, estableix uns criteris que, interpretats amb la jurisprudència del Tribunal Constitucional, compliquen molt la possibilitat d'una dissolució. En concret, ha recordat que la llei determina que només es podrà fer si hi ha actuacions reiterades i greus que han d'estar acreditades amb proves.

Com que d'acord amb la jurisprudència constitucional la il·legalització d'un partit no comporta la dissolució dels ajuntaments en què governa o la no-actuació dels seus regidors, es tracta de buscar la manera d'impedir que els representants d'ANV puguin governar les corporacions locals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut