Pla mig de la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, gesticulant en roda de premsa l'11 de gener del 2017 …
Pla mig de la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, gesticulant en roda de premsa l'11 de gener del 2017 (horitzontal)

El govern descarta la consulta d'ERC però li reclama que avali igualment el PEUAT perquè no torni la "barra lliure"

ACN Barcelona.-El govern de Barcelona ha descartat aquest dimecres la consulta ciutadana sobre tres hotels que ha plantejat ERC com a condició per poder donar suport al PEUAT. Segons la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, expropiar aquests tres projectes seria "inexecutable", per una qüestió econòmica però també legal. Malgrat això, Sanz ha demanat als republicans que avalin igualment el pla. "Estic segura que ningú, i en concret la gent d'ERC i els veïns, no entendrien que en 60 dies deixéssim que la barra lliure en relació als allotjaments turístics tornés a la nostra ciutat", ha opinat en roda de premsa, on ha assegurat que el pla actual ara ja no és el PEUAT del govern, sinó que incorpora moltes propostes dels republicans i també d'altres grups. El govern negociarà fins al darrer minut. Si dilluns no hi hagués acord, la votació en comissió i en el ple de gener s'ajornaria, i caldria recórrer a la via extraordinària.

Sanz sí que s'ha mostrat disposada a incrementar el cos d'inspectors per acabar amb els apartaments turístics il·legals, com demana ERC, però ha tirat per terra la consulta ciutadana que els republicans plantegen per als hotels de Drassanes, Rec Comtal i l'alberg de la Vila Olímpica. La tinenta d'alcaldia ha subratllat l'elevat preu que suposaria una expropiació si els veïns així ho decidissin, per sobre dels 100 MEUR "que anirien a les butxaques de determinats hotelers importants". A més, ha remarcat que hi ha "seriosos dubtes" sobre la possibilitat d'aturar aquests projectes perquè "no tot és expropiable". Finalment, ha opinat que escollir aquests tres hotels és "arbitrari". "Per què aquests i no altres?", ha preguntat.Ha assegurat que s'ha treballat des de fa setmanes amb ERC i la CUP i que es comparteix amb ells bona part del full de ruta en aquest PEUAT, però també s'han teixit complicitats amb CiU i C's. En aquest sentit, ha assegurat que el document ja incorpora moltes de les propostes de l'oposició, i ha citat especialment als republicans, tot advertint-los que els veïns no entendrien ara que no avalessin aquest pla. En tot cas, ha assegurat que el govern busca un PEUAT que sigui "de ciutat, de tants com sigui possible", i ha opinat que l'acord és viable i està "a prop". De tota manera, ha recordat que tot i que la intenció és que s'aprovi ja en el ple del mes de gener, "encara hi ha els 90 minuts de partit per davant i una pròrroga", ja que es podria ajornar la votació i celebrar un ple extraordinari a principis de febrer. El 17 de març venç la moratòria de llicències turístiques a Gràcia.ERC i la CUP aposten per ampliar la denominada Zona 1, la de decreixement, incorporant també Sant Antoni, Poblenou i Hostafrancs. Els republicans afegeixen la Vila Olímpica. C's la vol rebaixar i CiU està d'acord amb el que va plantejar el govern municipal en un inici: el districte de Ciutat Vella, els barris de l'Antiga Esquerra i Dreta de l'Eixample, part del barri de Sant Antoni, el barri del Poble Sec i la Vila de Gràcia.

Anar al contingut