El Born Centre Cultural
El Born Centre Cultural
Barcelona

El govern d'Ada Colau vol reformular l'espai del Born Centre Cultural per ampliar-ne els usos

Les acusacions creuades respecte a l'orientació que ha de tenir el Born Centre Cultural, han obligat l'alcaldessa Ada Colau a aclarir que el centre de memòria històrica no es tancarà ni deixarà de ser un referent del 1714

RedaccióActualitzat

Les acusacions creuades respecte a l'orientació que ha de tenir el Born Centre Cultural han obligat l'alcaldessa de Barcelona a fixar la posició de l'ajuntament. En un tuit al seu compte personal, Ada Colau ha aclarit que el Born no es tancarà, ni deixarà de ser referent del 1714. Ara bé, no descarta proposar alguns canvis per ampliar els usos que se'n facin en un futur.

El debat durant la comissió de cultura de l'ajuntament d'una proposició d'Esquerra que demanava mantenir la línia museística del Born va tenir certes confrontacions. CiU i ERC van denunciar les intencions del govern d'Ada Colau de tapar amb vidres els jaciments, assegurant que el govern municipal havia demanat un pressupost per cobrir-los.

El comissionat de la memòria històrica, Ricard Vinyes, va negar aquest fet, tot i que va reconèixer que s'estava estudiant reformular-ne els espais.

"De cap de les maneres s'està estudiant la possibilitat de tapar el jaciment amb vidres. No m'ha passat mai pel cap ni a mi ni a ningú. Però sí que s'ha de fer un estudi de com fer més utilitzables els espais del Born."

Barcelona en Comú va votar en contra de la proposta d'ERC de mantenir la funció d'espai de memòria històrica de fa 300 anys i el seu nom, una proposta a què només van donar suport la CUP i CiU. L'equip de govern de Colau considera que es tracta d'una proposta intervencionista, amb excessiva tutela i control dels polítics sobre l'activitat cultural d'aquest centre.

Un dels canvis que està estudiant l'ajuntament és la possibilitat de rebatejar el recinte. Fonts municipals han avançat que una de les alternatives a l'actual Born Centre Cultural seria el de "Born Centre de Memòria Contemporània".

Anar al contingut