Vitòria

El govern basc en funcions decideix que els funcionaris bascos cobrin la paga de Nadal

El retorn de la paga extra l'ha decidit el govern en funcions de Patxi López al·legant invasió de competències del govern espanyol. L'executiu basc pagarà a uns 70.000 funcionaris un total de 208 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Els funcionaris bascos cobraran la paga extra de Nadal. Així ho ha decidit el govern en funcions d'Euskadi del socialista Patxi López. I és que els informes jurídics encarregats per l'executiu de Vitòria conclouen que el decret llei per eliminar-la aprovat l'estiu passat per l'executiu de Mariano Rajoy envaeix competències autonòmiques. Amb aquest argument, l'executiu basc abonarà la paga extra als seus 70.000 funcionaris. En total, seran 208 milions d'euros.

La notícia arriba pocs dies després que el president d'Extremadura, José Antonio Monago, va anunciar que els empleats públics de la seva comunitat la cobrarien. Una pagament possible gràcies als fons que rebran arran d'una sentència del Tribunal Constitucional que va donar la raó al govern autonòmic en l'impost que va establir sobre els dipòsits de les entitats de crèdit.
Anar al contingut