El govern aprova per decret aturar els desnonaments de grans tenidors: a qui afecta

L'exigibilitat d'un lloguer social com a condició mentre duri l'estat d'alarma i la demanda d'informes per part de la policia són algunes de les mesures que recull la norma

RedaccióActualitzat

El govern aprova un decret llei amb què pretén aturar els desnonaments de famílies vulnerables mentre duri l'estat d'alarma i fins que els grans tenidors els ofereixin un lloguer social, tal com ja establia la llei de mesures urgents en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica del 2015, que la iniciativa legislativa modifica.

El decret no té efectes sobre els inquilins que habiten en pisos propietat de petits tenidors.

La norma modificada especifica que tot procés de desnonament iniciat en una propietat d'un gran tenidor en què no s'hagi acreditat una proposta de lloguer social s'haurà d'interrompre perquè aquesta es pugui plantejar.

La suspensió dels desnonaments d'immobles amb aquest tipus de propietari concret estarà vigent mentre duri l'estat d'alarma o qualsevol altra mesura que impliqui restriccions de mobilitat.

La mesura també obliga les forces de seguretat a demanar un informe als serveis socials quan rebin una demanda de desallotjament cautelar d'un immoble.

Definició de "vulnerabilitat"

La definició de "família vulnerable" en aquesta nova norma fa referència tant a aquelles persones que han acabat en una situació de vulnerabilitat a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19 com a aquelles que abans ja s'hi trobaven.

I inclou, a més, famílies que han ocupat un pis il·legalment des d'abans del juny del 2019, quan encara no s'havia decretat l'estat d'alarma, persones a les quals se'ls ha acabat el contracte de lloguer o tenen dificultats per fer front a les quotes de la hipoteca.

El decret també inclou aquelles famílies que havien ocupat un immoble entre el juliol del 2019 i el passat 25 d'octubre del 2020, quan es decreta de nou l'estat d'alarma, sempre que disposin d'un informe que acrediti la seva vulnerabilitat.

ARXIVAT A:
HabitatgeCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut