Jo Johnson posa per davant "l'interès del país" i ha decidit plegar del govern del seu germà (Reuters)
Jo Johnson posa per davant "l'interès del país" i ha decidit plegar del govern del seu germà (Reuters)
Londres

El germà de Boris Johnson, contrari a un Brexit dur, abandona el govern

Jo Johnson afirma que ha hagut de triar entre "la lleialtat familiar i l'interès del país"

RedaccióActualitzat

El Brexit divideix els britànics i també la família del mateix primer ministre, Boris Johnson. El seu germà Jo, que fins ara era membre del govern, ha anunciat que plega com a secretari d'estat i com a diputat conservador en la Cambra dels Comuns.

Jo Johnson no està d'acord amb el Brexit dur que defensa el seu germà. I afirma en un tuit que dimiteix de l'executiu -era el responsable d'Universitats i Recerca- després d'haver de triar entre "la lleialtat familiar i l'interès del país".

 


"Ha estat un honor representar Orpington durant 9 anys i ser membre del govern amb tres primers ministres. A les últimes setmanes he estat dividit entre la lleialtat familiar i l'interès del país. És una tensió irresoluble i el moment perquè altres agafin el meu lloc com a diputat i membre del govern"

 

La decisió de Jo Johnson d'abandonar el govern passa l'endemà que la Cambra dels Comuns aprovés una llei per evitar que hi pugui haver una sortida de la Unió Europea del Regne Unit sense acord i que l'oposició rebutgés la convocatòria d'eleccions, complicant els plans del primer ministre.

 

Jo Johnson discrepa de la política del seu germà en relació al Brexit (Reuters)

 

Aquesta situació ha vingut propiciada per l'oposició laborista, però especialment per una vintena de diputats conservadors rebels, entre els quals hi ha Nicholas Soames, net de Winston Churchill, primer ministre durant la II Guerra Mundial i Premi Nobel de Literatura, el 1953, una figura política molt admirada pel mateix Boris Johnson.

La rebel·lió d'aquests diputats dissidents ha estat castigada amb l'expulsió del grup parlamentari.

ARXIVAT A:
Boris JohnsonBrexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut