Madrid

El fum del tabac augmenta el risc d'asma, otitis o mort sobtada en infants

Que el tabac és perjudicial per a la salut no és nou. Cada cop, però, hi ha més estudis que en concreten els efectes, també per als fumadors passius, inclosos els infants. Un informe realitzat per investigadors dels Estats Units conclou que els nens exposats al fum ambiental del tabac tenen més risc de mort sobtada i d'asma i presenten amb més freqüència baix pes i otitis.

Actualitzat
Els infants estan exposats al fum ambiental del tabac en diferents entorns, com la llar o el cotxe. De fet, els vehicles acumulen importants concentracions de nicotina i partícules respirables, que superen fins i tot les que hi ha en bars o restaurants on es permet fumar.

Una enquesta de tabaquisme de l'Organització Mundial de la Salut estima que el 50% dels nois i noies d'entre 13 i 15 anys estan exposats a aquest fum.

Per aquest motiu, diversos països com els Estats Units, el Canadà, Austràlia, Xipre i Sud-Àfrica han començat a introduir normes sobre el consum de tabac als cotxes. També el govern basc, que endurirà la normativa contra el tabac i prohibirà fumar en tots els espais públics tancats i a les zones a l'aire lliure destinades a menors d'edat.

Pels experts, és important que la prohibició de fumar sigui total, sense excepcions. La llar pertany a l'esfera privada i no pot ser regulada per llei, tot i que sí que és possible promoure intervencions sanitàries. Al cotxe sí que s'hi pot intervenir.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut