Tarragona

El fiscal retira la imputació del cap dels bombers en l'incendi d'Horta, Delta Zero

Gir inesperat en el procés judicial que ha de determinar els culpables de la mort de cinc bombers del GRAF de Lleida en l'incendi que va cremar a Horta de Sant Joan l'estiu del 2009. El fiscal ha retirat la imputació del cap dels bombers, Delta Zero, que va coordinar l'extinció de l'incendi.

RedaccióActualitzat
Gir inesperat en el procés judicial que ha de determinar els culpables de la mort de cinc bombers del GRAF de Lleida en l'incendi que va cremar a Horta de Sant Joan l'estiu del 2009. El ministeri fiscal, després d'haver mantingut una postura neutra respecte de la imputació de Delta Zero pels presumptes delictes d'imprudència greu amb resultat de cinc morts i lesions greus, aquest divendres ha demanat la seva absolució davant dels tres magistrats de l'Audiència. El fiscal ha retirat la imputació de Delta Zero, que va coordinar l'extinció de l'incendi, perquè creu que no s'han apreciat prou motius per imputar els delictes d'homicidi imprudent a Carles Font.

El ministeri fiscal ha sorprès amb el canvi d'estratègia que ha fet, en retirar la imputació de Delta Zero, Carles Font, pels delictes d'homicidi imprudent i de lesions greus. Ho ha explicat l'advocat que representa les famílies dels bombers morts, Pau Simarro, que ha explicat que la fiscal "s'ha alineat totalment amb la defensa de Delta Zero"; "no entenem per què però és així. Ha estat sorprenent, normalment el ministeri fiscal el que fa és acusar, o no acusar; moltes vegades ens trobem que el ministeri fiscal considera que no ha d'acusar i el que fa és callar. En aquest cas el que ha fet no és callar sinó que s'ha mostrat favorable als interessos de Carles Font." L'acusació particular insisteix que cal que Delta Zero sigui jutjat pels delictes que se li imputen i manté que "és el responsable que els cinc bombers hagin mort".

Després d'escoltar els vuit lletrats en una vista que s'ha allargat cinc hores, el tribunal ha demanat un mínim d'un mes i mig per emetre una resolució tenint en compte la complexitat del cas i el gran volum d'informació. Encara que la fiscalia hagi retirat les imputacions, la decisió definitiva correspon a l'Audiència Provincial de Tarragona.

El cap dels bombers, acusat en l'incendi d'Horta de Sant Joan

Cinc bombers del GRAF de Lleida van morir al juliol del 2009 a Horta de Sant Joan en quedar atrapats pel foc, i un sisè va quedar ferit amb cremades molt greus. Al novembre del 2011, la jutge va tancar la instrucció del cas i va enviar a judici el cap dels bombers en l'operatiu, Delta Zero, acusat de cinc delictes d'homicidi imprudent. En aquell moment, la titular del jutjat d'instrucció de Gandesa, Laura Martínez, va considerar que hi havia prou indicis per mantenir la imputació de Carles Font.

Davant del jutge, Font va negar que hi hagués hagut descoordinació en les tasques d'extinció de l'incendi i va afirmar que havia treballat "abnegadament" durant 24 hores contra les flames, en la mateixa línia del que ja havia dit en la declaració a la comissió d'investigació del Parlament.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut