Anàlisi del discurs sobre el feminisme a Twitter
Anàlisi del discurs sobre el feminisme a Twitter

El discurs feminista s'apodera a Twitter

Coincidint amb el Dia de la Dona, "Big data" de "Catalunya vespre" es fixa en les piulades sobre el feminisme

Actualitzat

Aquesta és la conclusió a què arriba l'informe "Big data" elaborat per la consultoria Sibilare, que ha analitzat la conversa sobre feminisme a Twitter durant l'últim mes, entre el 8 de febrer i el 2 de març.

Volum de conversa a Twitter

En un mes s'han publicat més de 158.000 tuits que contenen les paraules "feminisme" o "feminismo" o feminista". Una xifra que l'estudi qualifica d'alta si tenim en compte que es tracta d'un tema molt concret.

Els "haters" perden la batalla contra els feministes

Els comentaris en contra del feminisme es mouen entre el 4 i el 8% del total de la conversa. Per això l'estudi conclou que els tuitaries feministes són tan actius que silencien els "haters".

En aquest sentit, també s'ha fet un estudi complementari amb exemples de paraules genuïnes del vocabulari contrari el feminisme, com són "feminazi" i "hembrismo". Aquestes paraules apareixen a l'1% dels total de tuits generats durant un mes.

El feminisme a Twitter és reivindicatiu

La conversa sobre feminisme se centra a criticar i denunciar actituts masclistes  i té un to molt reivindicatiu però, en canvi, parla poc sobre el moviment feminista en si.

Les paraules més freqüents a la conversa són "masclisme" i "igualtat".

L'informatiu "Catalunya vespre" s'emet de dilluns a divendres, de 19.00 a 22.00.

Catradio.cat/catalunyavespre

Facebook.com/catvespre

Twitter.com/catvespre

 

Anar al contingut