Barcelona

El curs començarà amb la xifra més alta d'alumnes dels últims 22 anys i els mateixos professors

El curs escolar començarà amb 1.280.000 alumnes. Són 21.000 estudiants més d'entre 3 i 16 anys que el curs passat i 6.000 més dels que havia calculat inicialment el Departament d'Ensenyament. En canvi, el nombre de professorat serà semblant, 67.054. Això sí, els docents faran una hora més de classe per compensar l'augment d'alumnes L'eliminació de la sisena hora també ajudarà a quadrar els horaris.

Actualitzat
El Departament d'Ensenyament ha donat les xifres del nou curs escolar, que comença dilluns que ve, quan s'estrenaran cinc centres nous i en 24 s'hi han fet ampliacions. Però en més d'un miler encara es treballarà en mòduls prefabricats. Amb el pressupostos aprovats, la despesa corrent dels centres serà finalment un 10% inferior a la del curs passat.

Però, així i tot, el Departament s'ha fixat lluitar contra el fracàs escolar i ho farà, segons ha dit, amb tres eixos bàsics: la detecció precoç de problemes d'aprenentatge, el suport personalitzat a cada alumne i un pla d'impuls a la lecura.

Pel que fa a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos de termini a Ensenyament perquè el castellà sigui vehicular a les escoles, la consellera Irene Rigau s'ha mostrat convençuda que la decisió judicial no alterarà el començament del curs. Rigau ha afegit que "les regles del joc" de la immersió lingüística es mantindran al llarg de tot l'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut