La Haia

El criminal de guerra serbobosnià Stojan Zupljanin, extradit al Tribunal de la Haia

L'excap de la policia serbobosniana al principi de la dècada dels noranta, Stojan Zupljanin, l'extradiran aquest dissabte a la Haia, segons han informat fonts oficials sèrbies. Zupljanin està considerat un dels quatre principals pròfugs del Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia. Els altres tres, encara en llibertat, són l'exlíder dels serbis de Croàcia, Goran Hadzic, i els antics responsables polítics i militars serbobosnians, Radovan Karadzic i Ratko Mladic. La detenció de tots els acusats és la condició que la Unió Europea ha posat a Sèrbia per poder negociar la seva possible entrada a la UE.

Actualitzat

Zupljanin el van detenir la setmana passada prop de Belgrad. A la Haia se'l jutjarà per crims de guerra i contra la humanitat i de neteja ètnica contra la població civil croata i musulmana de Bòsnia entre els anys 1992 i 1995.

Com a excap de la policia local serbobosniana de Banja Luka, Zupljanin va ser el responsable del control dels camps de detenció, on milers de presoners van viure en condicions inhumanes durant el conflicte.

Anar al contingut