Bilbao

El convergent Felip Puig insta el PNB a oposar-se als pressupostos de l'Estat pel 2011

El número 2 de CDC, Felip Puig, insta el PNB a oposar-se als pressupostos generals de l'Estat pel 2011 que prepara l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. Puig ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Ràdio Euskadi, en què ha expressat el desig de forçar un canvi al govern espanyol en la mesura que Zapatero no tingui prou suports per tirar endavant els comptes per l'any vinent. Les declaracions del secretari general adjunt de CDC arriben tot just un dia després que Zapatero s'ha mostrat disposat a fer concessions als nacionalistes bascos a canvi del seu suport en els pressupostos.

Actualitzat
El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha fet una crida al PNB perquè no doni suport als pressupostos generals de l'Estat pel 2011. En una entrevista a Ràdio Euskadi,  Puig ha estat contundent: "Aniria bé que tots ens oposéssim a aquests pressupostos i forcem unes eleccions anticipades a Espanya o bé un canvi de govern socialista".

El número 2 de CDC ha descartat el suport de CiU als comptes de l'Estat per l'any que ve, que situen la despesa dels ministeris en les xifres del 2006 per tal d'eixugar el dèficit, tal com l'executiu de Zapatero es va comprometre amb Europa.

Les declaracions de Puig arriben tot just unes hores després que el president del govern espanyol, des de la Xina, s'ha mostrat disposat a negociar transferències a Euskadi amb el PNB a canvi del suport dels nacionalistes bascos als comptes del 2011.

Zapatero situava així el PNB com a aliat preferent per donar llum verda als comptes en les pròximes setmanes. I és que, si no hi ha acord, els comptes no es poden prorrogar perquè la despesa dels ministeris baixa entre el 15% i el 16% per tal de situar el dèficit al voltant del 6% el 2011.

Patxi López creu que hi pot haver negociació entre govern central i PNB

El lehendakari, Patxi López, ha dit que les negociacions per transferir les polítiques actives d'ocupació a Euskadi "estan molt avançades" i s'ha mostrat convençut que hi pot haver un "final feliç" a les converses entre el govern central i el PNB. Això no obstant, ha advertit que les transferències les firma l'executiu basc.

López ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Sant Sebastià després de presidir el primer Consell del Govern Basc després de les vacances d'estiu, que, com és tradicional, s'ha celebrat al Palau Miramar de la capital donostiarra. El lehendakari ha desitjat que el PNB "no jugui a la contra" en aquestes converses perquè "l'únic" que va aconseguir l'any passat és que "els aturats d'Euskadi hagin estat dotze mesos sense polítiques actives".


Anar al contingut