Madrid

El Constitucional admet a tràmit els recursos del govern contra quatre disposicions dels pressupostos de l'Estat de 2012 i 2013

El govern va recórrer contra les disposicions relatives a la regulació per part de l'Estat de la jornada mínima dels treballadors del sector públic, de la llei de la dependència i del servei públic d'ocupació.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos d'inconstitucionalitat presentats per la Generalitat contra quatre disposicions addicionals dels pressupostos generals de l'Estat dels anys 2012 i 2013. Concretament, el govern va recorre contra les disposicions relatives a la regulació per part de l'Estat de la jornada mínima dels treballadors del sector públic, de la llei de la dependència i del servei públic d'ocupació, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat.

En els seus comptes, l'Estat fixava la jornada mínima laboral dels treballadors públics per a totes les administracions i "centralitzava" les polítiques actives d'ocupació. En aquest apartat, establia que una jornada laboral no podia ser inferior a 37,5 hores setmanals efectives per al personal del sector públic de tots els nivells d'administració des de la nacional a l'autonòmica i local. Davant d'aquesta norma, el govern ha recordat que l'Estatut deixa clar que és la Generalitat qui té competències per regular el règim dels seus treballadors.

Segons la Generalitat, els pressupostos del govern espanyol tant de l'any 2012 com del 2013 deixen en suspens les aportacions de l'Estat a la llei de la dependència "i vulneren, així, els principis de lleialtat institucional i autonomia financera" de la Generalitat.
Anar al contingut