Façana del Tribunal Constitucional. (Foto: ACN)
Façana del Tribunal Constitucional. (Foto: ACN)
Madrid

El Constitucional admet a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana que regula l'impost sobre els dipòsits bancaris

La norma queda automàticament suspesa i el tribunal haurà de ratificar o aixecar la suspensió en un termini de fins a cinc mesos

RedaccióActualitzat

En perill, de nou, els 635 milions d'euros que la Generalitat confiava recaptar per l'impost de dipòsits bancaris. I és que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la llei catalana que regula l'impost sobre els dipòsits de les entitats de crèdit, segons ha informat en un comunicat. Així, la norma queda automàticament suspesa d'acord amb l'aplicació de l'article 161.2 de la Constitució. Ara, el TC haurà de ratificar o aixecar la suspensió en un termini de com a molt 5 mesos.

El Congrés dels Diputats, el Senat, el mateix govern espanyol i el Parlament de Catalunya disposen d'un termini de quinze dies per personar-se en el procés i formular al·legacions.

L'admissió a tràmit del recurs, però, no suposa cap pronunciament sobre el fons de la normativa, que el Tribunal Constitucional resoldrà en pròximes dates.

Es tracta de l'últim episodi de la pugna entre les dues administracions per aquest impost: l'executiu de Rajoy vol evitar que les comunitats regulin pel seu compte, i la Generalitat reclama la compensació perquè la taxa catalana es va crear abans que l'estatal.

 

Anar al contingut