Madrid

El Consell de Ministres aprova un pla de xoc contra la grip nova

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha anunciat avui la compra de 3 milions de tractaments antivirals més, per incrementar les reserves de les comunitats autònomes. En relació amb l'última mort per grip nova ha insistit avui que aquest virus és més benigne que el de la grip convencional, que cada any provoca 8.000 morts. A més s'ha establert un calendari de reunions entre el ministeri i les comunitats per fer un seguiment dels malalts i dels possibles nous casos, i es pretén agilitzar la informació entre administracions.

Actualitzat
La ministra ha presentat un informe al Consell de Ministres sobre els efectes de la grip nova sobre la població espanyola. De moment se n'han comptabilitzat 969 casos i 2 morts: la primera, el 30 de juny a Madrid, una jove embarassada a l'Hospital Gregorio Marañón, i la segona ahir mateix, un home de 41 anys a les Canàries. L'informe que ha presentat confirma la tendència que augmenten el nombre de casos de la grip nova, però Trinidad Jiménez ha recordat que aquest virus és bastant més benigne que el de la grip habitual, i que per tant no hi ha motiu per a l'alarma.

Tot i això continuen apareixent casos greus d'infectats de grip nova. La ministra ha informat que les comunitats de Catalunya, Madrid, Andalusia, Astúries i Galícia tenen registrats casos d'aquests tipus. El dia 22 de juliol es reunirà el consell interterritorial de salut, en què govern i administracions autonòmiques es reuniran per coordinar els plans d'emergència mèdica de grip nova, i s'analitzaran les instal·lacions i els recursos de cada comunitat.


Anar al contingut