Londres

El Consell de Guardians de l'Iran admet irregularitats en les eleccions presidencials

El Consell de Guardians de l'Iran reconeix irregularitats en les eleccions presidencials del dia 12. Segons aquest organisme, que ha de validar els resultats dels comicis, s'han detectat més de 3 milions de votants que no estaven censats. De moment, però, el Consell de Guardians no ha anunciat cap mesura respecte a aquest fet.

Actualitzat
El Consell de Guardians ha reconegut irregularitats en les eleccions del 12 de juny. Segons informa una televisió estatal al seu web, el Consell ha comptabilitzat que almenys en 50 ciutats del país hi van votar més electors dels que hi ha al cens. Això afectaria, segons ha reconegut el portaveu del Consell, més de 3 milions de vots.

Ara caldrà veure quines conseqüències polítiques té aquest fet, ja que en els seus 30 anys d'existència, el Consell de Guardians, integrat per clergues i juristes i encarregat de validar els resultats electorals, no ha anul·lat mai uns comicis, que és justament el que demana el líder opositor, Mir Hussein Moussavi.

L'anunci d'irregularitats arriba després d'un altre cap de setmana de protestes i manifestacions al carrer que s'han saldat amb almenys 13 morts i més de 450 detinguts. A més, la pressió sobre els mitjans informatius també s'ha intensificat, com ho han fet les demandes els països occidentals perquè Teheran aturi la repressió.

Alliberen la filla de l'expresident Rafsanyani, detinguda durant les protestes


D'altra banda, la policia iraniana ha deixat en llibertat Faezah Hashemi, la filla de l'expresident Ali Akbar Hashemi Rafsanyani, que havien detingut amb quatre membres de la seva família per haver participat en les protestes. Les autoritats van considerar qe Hashemi i els seus familiars "incitaven i animaven els esvalotadors".

Mentrestant, el líder de l'oposició, el reformista Mir Hussein Moussavi, continua demanant la repetició de les eleccions i anima els seus seguidors a no defallir, malgrat la repressió policial. El candidat reformista espera que l'exèrcit eviti un nou bany de sang.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut