Teheran

Moussavi diu que està disposat a lluitar fins a la mort i critica l'aiatol·là Ali Khamenei

El candidat reformista a les eleccions de l'Iran, Mir Hussein Moussavi, ha criticat durament el líder suprem del país, Ali Khamenei. L'aiatol·là ha donat validesa al resultat de les eleccions, i ha dit que el futur del país s'ha de decidir a les urnes i no pas al carrer amb manifestacions. Moussavi ha comparegut aquest dissabte enmig de les protestes dels seus seguidors en un barri del sud de Teheran. Ha dit que està disposat a lluitar fins a la mort i ha demanat a tot el país que convoqui una vaga general si la policia el deté. Mentrestant, el president dels Estats Units ha instat el govern de l'Iran a aturar la violència.

Actualitzat
A l'Iran, Mir Hussein Moussavi ha fet un gest que mai ningú s'havia atrevit a fer en 30 anys de revolució islàmica. El candidat reformista ha criticat el guia suprem, Ali Khamenei, i ha denunciat l'intent d'imposar un govern que el poble no vol. Moussavi és el primer personatge que s'ha atrevit a criticar en públic els designis del líder suprem de la república islàmica. Mai fins ara ningú havia anat tan lluny.

Com a resposta a les declaracions de Moussavi, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha emès un comunicat en què demana al govern de l'Iran que restableixi l'ordre i garanteixi la seguretat dels ciutadans.

La Casa Blanca exigeix a la policia iraniana que deixi d'exercir la violència sobre els manifestants, com ha fet aquesta tarda, i recorda que els drets de reunió i d'expressió són drets universals que s'han de preservar. També adverteix el govern de Teheran que si no respecta els drets dels seus ciutadans difícilment obtindrà el respecte de la comunitat internacional.

Aquest dissabte a la tarda, els partidaris de Moussavi han tornat a sortir al carrer, tot i els advertiments de la policia que els detindria a tots.

Durant les protestes, un atemptat ha deixat un mort just al costat del mausoleu de l'aiatol·là Khomeini, el líder de la revolució del 79 i fundador de la República islàmica.
Anar al contingut