Teheran

L'Iran ordena l'expulsió del corresponsal de la BBC i deté un periodista del setmanari "Newsweek"

El bloqueig informatiu que el règim iranià porta a terme des de l'inici de les protestes de l'oposició pels resultats de les eleccions presidencials continua. Les imatges gravades amb mòbils i càmeres ocultes burlen la censura imposada pel govern als mitjans de comunicació internacionals. Un dels últims capítols d'aquesta persecució a la premsa estrangera ha estat l'ordre d'expulsió del corresponsal de la cadena britànica BBC Jon Leyne. També ha estat detingut el periodista Maziar Bahari, de nacionalitat canadenca, que treballa per al setmanari nord-americà "Newsweek".

Actualitzat
Després de retirar les acreditacions als periodistes estrangers, i d'haver-ho fet aquest diumenge amb els treballadors locals de mitjans internacionals, les autoritats de Teheran han enviat una ordre d'expulsió al corresponsal de la BBC a l'Iran, Jon Leyne. Al periodista li han donat un termini de 24 hores per marxar del país i l'han acusat d'"oferir notícies i reportatges falsos" i d'"ignorar la neutralitat a les informacions" sobre els aldarulls que es van emetre pel canal britànic.

De la seva banda, la BBC -que ha confirmat que la seva oficina a Teheran continua oberta- ha acusat les autoritats d'interferir en les emissions de la cadena.

Un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers del país ha acusat tant la BBC com el mitjà nord-americà Voice of America de ser "portaveus dels seus governs" i de "fomentar la desintegració del país".

Pel que fa al periodista canadenc del setmanari "Newsweek" detingut aquest diumenge, la publicació americana ha condemnat l'arrest de Maziar Bahari. La revista ha informat que el redactor vivia a l'Iran i cobria l'actualitat del país des de feia una desena d'anys. També han indicat que ha estat detingut sense ser acusat de cap càrrec per les autoritats iranianes.
Anar al contingut