El comboi rus entra a Ucraïna.
El comboi rus entra a Ucraïna.
Kíev

El comboi amb ajuda humanitària ha creuat la frontera d'Ucraïna sense permís de Kíev

El ministeri d'Afers Estrangers de Rússia ha anunciat que la columna de camions s'ha posat en marxa cap a la ciutat de Lugansk, un dels bastions dels rebels secessionistes, cansats d'esperar permisos que no arriben

RedaccióActualitzat

El comboi rus amb ajuda humanitària pels civils atrapats al conflicte armat de l'est d'Ucraïna ha creuat la frontera sense permís de Kíev ni supervisió de la Creu Roja, i amb una petita escorta rebel. Així doncs una part dels camions ja són dintre d'Ucraïna. Moscou justifica la decisió amb la dilació de les autoritats ucraïneses, al seu entendre injustificada, a l'hora de tramitar els permisos que calien. A més, les autoritats russes asseguren que Putin està al cas de l'operació.

El ministeri d'Afers Estrangers de Rússia ha anunciat, doncs, que la columna de camions s'ha posat en marxa cap a la ciutat de Lugansk, un dels bastions dels rebels secessionistes, cansats d'esperar permisos que no arriben.

Moscou ha acusat les autoritats ucraïneses de retardar intencionadament els procediments duaners, alhora que ha advertit contra qualsevol intent d'interrompre la marxa del comboi.

De fet, el trajecte que ha de fer aquest comboi és de només 80 quilòmetres, però el viatge ja fa més d'una setmana que dura després d'estar parats a la duana esperant els permisos d'entrada.

Les autoritats ucraïneses han qualificat l'acte com una "invasió".

 

Anar al contingut