L'advocat Gonzalo Boye
L'advocat Gonzalo Boye
Madrid

El Col·legi d'Advocats de Madrid nega l'empara a Boye per les amenaces rebudes

Boye ha rebut sense sorpresa la decisió del col·legi professional, que ha qualificat de "previsible"

Actualitzat

La junta de govern del Col·legi d'Advocats de Madrid ha denegat "per unanimitat i sense reserves" l'empara que va sol·licitar l'advocat Gonzalo Boye per les amenaces rebudes pel fet de defensar Carles Puigdemont.

Gonzalo Boye, que forma part del grup d'advocats que defensen el president Puigdemont i els exconsellers a l'exili, va denunciar haver rebut atacs després de la presentació de la demanda contra el jutge d'instrucció del cas del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a Bèlgica.

La junta de govern del Col·legi d'Advocats diu en el seu comunicat que no concorren "els fets objectius que hipotèticament podrien justificar" la concessió d'aquesta empara. Afegeixen que l'empara es dona només si el lletrat està afectat directament en l'exercici professional.

"No està determinat en quina faceta de l'exercici professional el lletrat Sr. Boye ha pogut veure's impedit o pertorbat, ni on radica el suposat atac a la seva independència i llibertat professionals."

La junta de govern afegeix que les xarxes socials, on van tenir lloc els atacs, són espais "d'exposició pública" i més si es té un compte, com en el cas de Boye, que és un espai on exposa "qüestions professionals". Afegeixen que el sistema permet bloquejar els usuaris i és un espai on hi ha dret a rèplica i debat.

 

 

La junta també considera que els casos que exposa Gonzalo Boye tenen l'opció de ser denunciats per la via civil o penal, ja que tenen lloc fora del context professional.

L'advocat, en rebre la notícia, no s'ha mostrat gens sorprès.

 

A més, el Col·legi ha informat també a Boye que el comitè deontològic està estudiant obrir-li un expedient que podria acabar en sanció. L'actuació d'aquest comitè arrenca de la queixa que l'eurodiputat Enrique Calvet, del grup Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, va presentar davant el col·legi. Calvet demana que s'investigui el comportament deontològic de Boye per aclarir el seu "nivell de responsabilitat" en la traducció errònia de les declaracions de Llarena que són el motiu de la demanda presentada als tribunals belgues contra el magistrat.

El Col·legi d'Advocats de Madrid també rebutja la recusació de la junta per deliberar sobre aquesta sol·licitud d'empara i defensa l'actuació del degà José María Alonso, que va fer un comunicat en defensa de Pablo Llarena després de la demanda contra ell a Bèlgica.

"El comunicat del degà es va portar a terme en l'exercici de la llibertat d'opinió i en defensa de l'estat social i democràtic de dret proclamat a la Constitució."

Hores abans que se sabés la decisió del Col·legi d'Advocats sobre l'empara, Gonzalo Boye ha publicat en el seu compte de Twitter un fil en el qual considera que el degà del Col·legi perjudica la institució.

 

Podeu llegir sencer el comunicat del Col·legi d'Advocats de Madrid aquí:

Comunicado de La Junta de Gobierno Del Icam Relativo a La Solicitud de Amparo Boye by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut