El "Chapo" Guzmán pot ser condemnat a cadena perpètua

El "Chapo" Guzmán, culpable de tràfic de drogues

El líder del càrtel de Sinaloa s'enfronta amb una pena que podria arribar a la cadena perpètua

RedaccióActualitzat

Després de sis dies de deliberacions, el jurat d'una cort federal de Brooklyn, a Nova York, ha decidit declarar culpable el 'Chapo' Guzmán per un delicte de tràfic de drogues. La sentència, que pot trigar 4 mesos, podria condemnar-lo a cadena perpètua pels 10 delictes que se li imputen, entre els quals el de pertinença a una organització criminal de tràfic de drogues, blanqueig de diners i possessió d'armes.

Als seus 61 anys, a Joaquin Guzmán, conegut com el "Chapo", se li atribueix l'entrada de cocaïna, heroïna, marihuana i metanfetamina als Estats Units liderant el càrtel de Sinaloa, un dels més importants de Mèxic. 

Els esforços de la defensa del narcotraficant per intentar demostrar que el veritable líder del càrtel era en realitat Ismael "El Mayo" Zambada –"capo" que continua en llibertat- han estat inútils. La Fiscalia ha assegurat que tots dos delinqüents eren socis.

 

 

El judici s'ha realitzat amb unes mesures de seguretat molt importants. Centenars de policies han estat desplegats per Nova York per garantir la seguretat en els desplaçaments de Guzmán.

Guzmán, ja ha estat dues vegades en presons de màxima seguretat, però va aconseguir escapar en dues ocasions. Va tornar a ser detingut el gener del 2016 i un any després va ser extradit als EUA.

ARXIVAT A:
JudicialNarcotràficEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut