Mèxic

El narcotraficant Joaquín "el Chapo" Guzmán s'escapa per segon cop d'una presó de Mèxic

L'agència antidroga dels Estats Units (DEA) ofereix fins a cinc milions de dòlars per tota la informació que pugui portar a la seva detenció

RedaccióActualitzat
El conegut narcotraficant mexicà Joaquín "el Chapo" Guzmán, capo del càrtel de Sinaloa, s'ha escapat de la presó de l'Estat de Mèxic, segons ha informat la Comissió Nacional de Seguretat mexicana.

"El Chapo", de 60 anys, s'ha escapat de la presó d'alta seguretat on estava tancat des del febrer de l'any passat a través d'un túnel. Els vigilants han trobat la seva cel·la buida després de perdre'l de vista amb les càmeres de vigilància. L'última vegada que se'l va veure va ser quan anava al lavabo.

Com ha fugit

"El Chapo" Guzmán ha fugit per un túnel fins a un domicili situat a 1,5 quilòmetres de distància, fora del penal, han informat les autoritats.

En una roda de premsa, el titular de la Comissió Nacional de Seguretat, Monte Alejandro Rubido, ha assenyalat que a la cel·la del fugitiu, es va trobar "un forat de 50 per 50 centímetres i 1, 5 metres de profunditat que comunicava amb un conducte vertical i que aquest conducte finalment anava a parar al túnel de 1,5 quilòmetres."

Aquesta és la segona vegada que "el Chapo" Guzmán es fuga d'una presó mexicana. L'any 2001 es va escapar d'un altre centre penitenciari d'alta seguretat.

Les autoritats mexicanes han desplegat les forces de seguretat per intentar localitzar-lo i s'han suspès les operacions aèries a l'aeroport de Toluca, el més proper a la presó d'on s'ha escapat.

L'agència antidroga dels Estats Units (DEA) ha ofert fins a cinc milions de dòlars per tota informació que pugui ajudar a la detenció del narcotraficant, que durant molt temps va encapçalar la llista dels delinqüents més buscats de nord-amèrica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut