El jutge Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Madrid

El CGPJ prorroga indefinidament el permís de Garzón per treballar a la seu del TPI a la Haia

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial ha decidit prorrogar de forma indefinida el permís concedit al jutge Baltasar Garzón, suspès de les seves funcions a l'Audiència Nacional, per treballar per a la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional com a col·laborador extern. La decisió es va prendre en una reunió celebrada el 30 de novembre passat amb els vots a favor del president del CGPJ, Carlos Dívar, i els vocals Manuel Almenar i Margarita Robles, el vot en contra d'Antonio Dorado i l'abstenció d'Almudena Lastra.

Actualitzat
El CGPJ li va concedir al maig un primer permís de set mesos per traslladar-se a la Haia, un dia abans que el jutge del Tribunal Suprem Luciano Varela dictés l'acte d'obertura de judici oral que el portarà a la banqueta per les seves investigacions del franquisme.

Aquesta decisió del jutge del Suprem va portar el CGPJ a convocar un ple extraordinari en què tots 21 membres van decidir per unanimitat suspendre cautelarment Garzón de les seves funcions fins que es resolgui aquesta causa.
Anar al contingut