El jutge Pablo Rafael Ruz (Foto: EFE)
El jutge Pablo Rafael Ruz ha avalat les escoltes del "cas Pretòria". (Foto: EFE)
Madrid

El CGPJ designa el jutge Pablo Ruz com a substitut de Baltasar Garzón

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha nomenat per unanimitat el jutge Pablo Rafael Ruz com a substitut de Baltasar Garzón a l'Audiència Nacional. Garzón va ser suspès de les seves funcions al maig pel mateix òrgan de govern dels jutges, i ara té un permís de set mesos per treballar a la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional. Ruz es farà càrrec del "cas Pretòria", entre d'altres.

Actualitzat
El CGPJ ha designat, finalment, i per unanimitat, el candidat preferent de la sala del govern de l'Audiència Nacional per cobrir temporalment la plaça de Garzón. La decisió arriba arran de la proposta de la Comissió de Modernització, després d'estudiar els informes que havia fet el servei d'inspecció de l'òrgan de govern dels jutges sobre la situació dels jutjats de cadascun dels tres candidats.

Ruz, actualment jutge de Collado Villalba, a Madrid, és l'únic magistrat que havia treballat a l'Audiència Nacional. El 2008 va substituir el jutge Juan del Olmo al jutjat d'instrucció número 6, des d'on va començar la investigació per enaltiment del terrorisme que té pendent l'etarra Iñaki de Juana Chaos. Precisament, el tribunal va considerar la seva experiència en jutjat d'instrucció penal per proposar-lo com a candidat preferent. Ara estarà al capdavant del jutjat central d'instrucció número 5 i portarà, entre d'altres, el "cas Pretòria".


Anar al contingut