El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez
El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez

El català puntuarà menys que el croat o el suec per treballar a la sanitat del País Valencià

El conseller de Sanitat valencià proposa que parlar altres llengües de la UE compti més que saber la llengua pròpia del País Valencià

Parlar croat, danès, eslovac, eslovè, estonià, finès, hongarès, letó, lituà, maltès, neerlandès, polonès, suec, txec, búlgar o romanès puntuarà més que no pas saber valencià per treballar a la sanitat pública al País Valencià.

El coneixement dels idiomes estrangers de la Unió Europea valdrà més que no pas el català a l'hora de comptar els mèrits per exercir a la sanitat valenciana.

Aquesta és la intenció de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, governada pel PP i Vox, segons els criteris presentats en un esborrany als sindicats. Així, si tira endavant la proposta i el Consell l'aprova, els idiomes estrangers sumaran fins a sis punts i el català, fins a quatre.
 

La mesura segueix la filosofia d'arraconar el català a la sanitat valenciana de la conselleria que dirigeix Marciano Gómez, del Partit Popular, que fa una setmana va justificar que el coneixement de la llengua del país puntuarà menys que l'obtenció d'un doctorat per a accedir a les plantilles públiques sanitàries.

"Vull per als valencians, i per a mi, que m'atengui el millor, el més format, el que més en sap i el que més experiència té", va afirmar. Tot, perquè "cal fugir de la ideologia: ningú pot ser eficient si té idees premeditades, perquè coarta la llibertat i impedeix veure el que hi ha".

En aquest sentit, Compromís ho ha denunciat a X en una publicació.

Si aquesta proposta del govern valencià tira endavant amb la majoria conservadora del PP i Vox, el coneixement d'altres idiomes de la UE podria sumar fins a sis punts, mentre que el màxim títol de català, el C2, comptarà com a màxim quatre punts.

En la proposta, tenir el C1 sumarà tres punts i el B2 en sumarà dos, però fins ara el C1 sumava sis punts i el B2 en sumava quatre. Tenir el B1 sumaria un punt, mentre que fins ara en sumava tres.

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut