Alcanar

El càmping Els Alfacs d'Alcanar demanda Google al·legant el seu dret a l'oblit

El jutjat d'Amposta ha admès a tràmit la primera demanda contra Google feta a Catalunya per una empresa que reclama el dret a l'oblit. L'han presentat els propietaris del càmping Els Alfacs d'Alcanar, al Montsià, que denuncien que el cercador remet a les escabroses imatges del fatal accident del 1978 quan es fa una recerca simple per l'establiment turístic. El sinistre va causar la mort de 243 persones.

Actualitzat
Els responsables del càmping consideren que Google no utiliza en tots els casos el que es coneix com algorisme neutral de recerca i que en altres casos en què han passat desgràcies similars el tractament del cercador no ha estat el mateix.

Els propietaris del negoci consideren que l'aparició d'imatges escabroses relacionades amb el càmping perjudica seriosament la seva imatge. Un dels seus advocats, Carlos Navarro, explica que "el que es busca és que algunes de les informacions i fotografies que apareixen a través de Google no hagin d'estar vinculades amb el nostre client. Hem demostrat que informacions de tragèdies semblants es tracten de manera diferent", assegura Navarro.

Els advocats argumenten la seva reclamació en el greuge comparatiu davant el fet que els responsables de Google sí que haurien limitat els resultats de les recerques en altres casos de catàstrofes i atemptats contra empreses d'arreu del món i també de l'estat espanyol, com l'atemptat de l'Hipercor a Barcelona o de l'hotel MGM de Las Vegas.

Ara, el jutjat d'Amposta ha admès a tràmit la demanda i el cas, el primer d'aquestes característiques a l'estat espanyol, pot crear jurisprudència.

L'any 1978, un camió carregat de propilè va explotar just quan passava per davant del càmping i van morir 243 persones.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut