MUNDIAL 2002

El Brasil es classifica per a les semifinals en derrotar Anglaterra per 2 a 1

El Brasil i Anglaterra han disputat un emocionant enfrontament de quarts de final que ha acabat amb la victòria brasilera per 2 a 1, tot i quedar-se amb deu jugadors durant gran part de la segona meitat per l'expulsió de Ronaldinho. La selecció brasilera s'ha classificat per a les semifinals amb gols de Rivaldo i el mateix Ronaldinho i el seu pròxim rival sortirà del partit entre el Senegal i Turquia.

Els anglesos s'han avançat amb un gol de Michael Owen en el minut 23 després d'una greu errada Lucio, però una altra vegada Rivaldo, quan ja passaven dos minuts del temps de descompte, ha aconseguit empatar abans d'arribar al descans. El jugador blaugrana ha tornat a ser clau i amb aquest gol iguala Ronaldo i Klose en la llista de màxims golejadors del Mundial. El partit s'ha trencat en el minut 5 de la represa quan Ronaldinho ha aconseguit el segon gol de la selecció brasilera aprofitant que Seaman estava molt avançat. Però el mateix Ronaldinho ha tornat a ser protagonista, en aquest cas negatiu, quan 7 minuts després de marcar ha estat expulsat per una dura entrada per darrere sobre Mills. Anglaterra tenia 30 minuts per endavant per somniar amb la remuntada però el conjunt que dirigeix Eriksson no ha estat capaç de crear gaires ocasions de perill. El Brasil s'ha tirat enrere per defensar la seva mínima victòria i Scolari ha substituït Ronaldo pel rapidíssim Edilson, en busca d'algun contraatac que sentenciés el partit. L'entrada de Darius Vassell i Teddy Sheringham en els últims minuts no ha servit perquè els anglesos poguessin empatar. Els brasilers ja estan en semifinals i sempre que s'han creuat amb Anglaterra en un Mundial s'han acabat proclamant campions. Uns precedents que van camí de repetir-se. ALEGRIA AL BRASIL L'eufòria s'ha desfermat al Brasil després de la victòria de la seva selecció davant Anglaterra als quarts de final de la Copa del Món. Els aficionats brasilers s'han reunit en massa als carrers de Rio, on s'han instal·lat pantalles gegants per poder seguir el partit. I la veritat és que a cap brasiler li ha importat gaire que el partit comencés a les cinc de la matinada, hora local. La multitud d'aficionats "canarinhos" concentrats a Rio ha embogit amb el segon gol de Ronaldinho, que els donava el pas a semifinals.