Exigència d'un certificat de penals
Exigència d'un certificat de penals
Lleida

El bisbat de Lleida exigeix el certificat de penals al seu personal que treballa amb menors i joves

L'edicte del bisbe Salvador Giménez Valls argumenta que aquesta normativa és d'aplicació a totes les activitats amb menors d'edat, adolescents i joves a les parròquies, comunitats i delegacions diocesanes

RedaccióActualitzat

El bisbe de Lleida ha ordenat que tots els capellans de la diòcesi aportin un certificat que demostri que no tenen antecedents per delictes sexuals. La petició també afecta la resta de religiosos i laics que fan tasques pastorals amb menors i joves. És la primera vegada que un bisbat de Catalunya exigeix un certificat de penals.

Per demanar-ho el bisbe es basa en la llei de modificació del sistema de protecció de la infància i l'adolescència. L'edicte del bisbe Salvador Giménez Valls argumenta que aquesta normativa és d'aplicació a totes les activitats amb menors d'edat, adolescents i joves a les parròquies, comunitats i delegacions diocesanes.

A més dels vuitanta capellans de la diòcesi de Lleida, això afecta monitors d'esplai, catequistes, voluntaris i professionals de la diòcesi que tinguin contacte habitual amb menors, ja siguin religiosos o laics. Se'ls reclama, com ja s'ha fet, per exemple amb el personal educatiu, obtenir un certificat negatiu del registre central de delinqüents sexuals. Això ha de demostrar que mai han estat condemnats, amb sentències fermes, per delictes de naturalesa sexual.

La mesura afecta, fins i tot, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez. Només en queden exclosos els capellans ja retirats o bé els que estan en una comunitat religiosa on només hi ha adults.

Calculen que aquest certificat antipederàstia l'hauran d'obtenir unes 600 persones, entre sacerdots, religiosos i laics.

Els documents els poden presentar fins al setembre i els tramitarà conjuntament la secretaria general del Bisbat.

Anar al contingut