El Barça supera el FIATC Joventut en un vibrant derbi català (88-79)

El Barça ha suat de valent per superar el FIATC Joventut en un trepidant derbi català (88-79). L'equip badaloní ha sorprès els blaugranes amb un alt encert en els llançaments de triples: n'ha convertit fins a 9 en la primera meitat i 15 en total. Els de Xavi Pascual, però, han capgirat el marcador a la represa gràcies especialment a la inspiració dels eslovens Nachbar (19 punts) i Lorbek (17), que ha deixat sense efecte l'escàs encert de jugadors com Navarro o Marcelinho.

El Barça ha suat de valent per superar el FIATC Joventut en un trepidant derbi català (88-79). L'equip badaloní ha sorprès els blaugranes amb un alt encert en els llançaments de triples: n'ha convertit fins a 9 a la primera meitat i 15 en total. Els de Xavi Pascual, però, han capgirat el marcador a la represa gràcies especialment a la inspiració dels eslovens Nachbar (19 punts) i Lorbek (17), que ha deixat sense efecte l'escàs encert de jugadors com Navarro o Marcelinho.

Barça i FIATC Joventut han lliurat un duel intens i igualat des dels primers minuts. El Barça ha començat carregant el joc interior, amb un Erazem Lorbek que ha anotat els 7 primers punts de l'equip. Però la Penya, després d'alguns dubtes inicials, ha mostrat la seva millor arma: tres triples seguits han permès els badalonins posar-se amb un 7-15 en el marcador.

L'equip blaugrana, amb empentes i rodolons, ha eixugat la diferència, però dues jugades seguides de Tarik Kirksay han donat als verd-i-negres una nova renda de 6 punts abans que Nachbar la reduís a la meitat amb un triple (18-21) al final del primer quart.

Brad Oleson ha agafat el protagonisme a l'inici del segon quart, però la Penya ha continuat basant la seva sort des de més enllà de la línia de 6,75, amb un altíssim nivell d'encert. Abans del descans, els de Salva Maldonado ja havien anotat 9 triples, a càrrec de 7 jugadors diferents, cosa que ha dificultat la defensa del Barça. L'equip blaugrana, a més, perdia un enfadat Tomic, que s'ha hagut de retirar provisionalment per un tall a la barbeta.

Reacció blaugrana

Després de perdre els dos primers quarts, el Barça ha sortit decidit a portar la iniciativa a la represa. Cinc punts de Nachbar i un triple de Navarro han permès el Barça tornar-se a posar en avantatge (51-50) i s'ha passat a un intercanvi de cops. El Barça ha basat la seva recuperació en el tir exterior, amb cinc triples en el tercer quart, i el Joventut ha castigat les indecisions de Navarro i Marcelinho amb contracops ràpids. Nachbar ha agafat el paper de referent dels locals (12 punts en el tercer quart i la seva millor anotació com a blaugrana: 19 punts) i ha permès als blaugranes obrir una escletxa en el marcador. Els triples de Shurna i Suárez, però, han mantingut amb vida els verd-i-negres en acabar el tercer quart (69-66).

El Barça ha entrat en els deu últims minuts amb avantatge però els llançaments de tres de Devoe Joseph primer i Àlex Suárez després, han evitat que els blaugranes marxessin definitivament en el marcador. En els últims minuts, però, ha ressorgit la figura de Lorbek per assegurar el triomf dels de Xavi Pascual que, aquesta vegada sí, han tingut un alt encert des de la línia de tirs lliures.