Actualitat blaugrana

El Barça suma el tercer triomf de la pretemporada davant la Fiorentina (1-3) abans de la gira americana

Tercera victòria del Barça en el tercer partit de pretemporada. Aquest cop davant la Fiorentina (1-3), dins el Memorial al 25è aniversari de la mort d'Artemio Franchi, expresident de la Federació Italiana i de la UEFA. De fet, era el primer test seriós de la pretemporada i es va poder veure un Barça molt superior al conjunt italià i dominador absolut del partit. Al descans, els blaugranes ja guanyaven amb un gol de Puyol. A la represa, Jeffren i Bojan van sentenciar, tot i que Pazzini havia retallat distàncies amb l'1-2.

Prova superada en el primer test seriós del Barça en la pretemporada, després dels enfrontaments a Escòcia davant l'Hibernian i el Dundee. Amb el rerefons de la polèmica pel "cas Messi", l'argentí va ser titular, en la posició de davanter centre, abans de viatjar cap a Pequín amb la seva selecció. De l'equip titular del Barça, va destacar la presència de Puyol, Xavi i Iniesta en l'estrena dels campions de l'Eurocopa en aquesta pretemporada.

Vestits amb la segona equipació de color groc, els de Guardiola van desplegar d'inici un futbol ofensiu amb arribades a l'atac, sobretot, des de la llarga distància. Una situació que va inquietar els seguidors de la Fiorentina, malgrat que es tractava d'un amistós corresponent al Memorial en homenatge al 25è aniversari de la mort d'Artemio Franchi, expresident de la Federació Italiana de Futbol i de la UEFA.

Pedro, amb un xut a la creueta molt perillós; Messi, amb un xut des de lluny, i una rematada de Xavi van ser les accions més destacades d'un Barça que no va deixar descansar el porter Frey Sebastien. Però va ser un central qui va inaugurar el marcador. El capità Carles Puyol va fer pujar el 0-1, després d'una assistència de l'altre central, Gerard Piqué en la rematada d'un córner. La nota negativa va ser Iniesta, que no va poder acabar la primera part per una topada amb Kroldrup. El de Fuentealbilla només té un cop al bessó.

Tot just començar el segon temps, Jeffren va transformar el segon per als catalans amb un xut creuat, després d'aprofitar un rebot. La superioritat del Barça sobre el camp va ser absoluta en tot moment i el públic florentí ho va reconèixer en el moment de la substitució de Messi, que va sortir ovacionat de l'Artemio Franchi. La primera ocasió clara de la Fiorentina va acabar amb un gol de Pazzini. Tot i retallar distàncies, en el minut 71, Bojan Krkic va fer el definitiu 1-3 amb un golàs, després d'un dríbling a l'interior de l'àrea.

El Barça suma la tercera victòria en tres partits de pretemporada per al Barça. La quarta la buscaran ja en la gira americana la matinada de diumenge a dilluns a Chicago davant el Chivas de Guadalajara.