Primera Divisió

El Barça guanya a Son Moix per 0-4 un polèmic partit i Van Gaal salva el cap momentàniament

El Barça i Van Gaal poden respirar una mica més tranquils després de la contundent victòria a Son Moix per 0-4 en un partit més plàcid del que es podia esperar en un principi. El matx ha estat marcat per l'expulsió de Novo en el minut 23 per una agressió a Motta que només ha vist l'assistent. Vuit minuts després, Eto'o s'ha autoexpulsat per una dura entrada sobre Motta i el partit ha quedat vist per a sentència. Kluivert, amb tres gols, i Overmars, han salvat momentàniament el cap del seu compatriota Louis van Gaal.

Quan només s'havien jugat 36 segons de partit, el Barça ha tingut la primera ocasió per marcar amb un xut d'Overmars desviat. En un ràpid contraatac en el minut 3 de la primera part, novament Overmars ha tingut una bona ocasió, però la seva rematada l'ha aturat Leo Franco. La resposta del Mallorca ha arribat dos minuts després amb un xut llunyà d'Eto'o que Bonano ha refusat amb els punys. Una altra vegada Overmars, el jugador més incisiu del Barça, ha provat de sorprendre Leo Franco amb un xut des de la frontal que finalment ha anat a córner després de rebotar a les cames d'un defensor del Mallorca. En el minut 23, el Mallorca s'ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió amb vermella directa d'Álvaro Novo, després que l'assistent d'Iturralde González hagi vist una suposada agressió sobre Motta. Tres minuts després, el Barça s'ha avançat en el marcador. Una centrada de Motta l'ha rematat en planxa Kluivert al fons de la xarxa. El partit s'ha escalfat i en el minut 32, Eto'o s'ha autoexpulsat per donar una forta puntada per darrere a Motta i ha deixat el seu equip amb nou. El Barça ha aprofitat aquesta superioritat numèrica per crear perill i Xavi hauria pogut marcar el segon amb un xut que s'ha perdut fregant el pal. La sort s'ha tornat a aliar amb el Barça en el minut 43. En un ràpid contraatac, Overmars s'ha plantat tot sol, ha rematat malament, però Lussenhoff ha desviat la trajectòria de la pilota amb tan mala fortuna que ha sorprès el seu porter i el 0-2 ha pujat al marcador. En el minut 3 de la represa, Kluivert ha fet el 0-3 després de culminar una gran jugada personal i quatre minuts després, novament Kluivert, amb un espectacular cop d'esperó, ha marcat el quart davant d'un Mallorca completament entregat. Amb el partit totalment decidit, el Barça ha jugat sense pressió i hauria pogut augmentar l'avantatge si l'àrbitre no hagués anul·lat un gol que semblava legal de Saviola, que havia entrat en la segona meitat. Kluivert i Gerard haurien pogut fer el 0-5 en dos clares ocasions en els últims minuts d'un partit que en la segona part no ha tingut cap mena d'història. Amb aquesta victòria, el Barça pot respirar una mica més tranquil encara que no és clar el futur de Louis van Gaal, que podria ser destituït en les pròximes hores tot i el bon resultat aconseguit en la sempre difícil visita a Son Moix.