El Barça goleja el Viktoria Pilsen 0-4 i es classifica per als vuitens de final de la Champions

El FC Barcelona va aconseguir a Praga la classificació matemàtica per als quarts de final de la Lliga de Campions després de derrotar el Viktoria Pilsen per 0-4. Tot i començar amb un plantejament molt agressiu, el conjunt txec es va diluir en només 20 minuts per culpa de l'expulsió de Cisovsky i, sobretot, per culpa del talent desbordant de Leo Messi. Un "hat-trick" de l'argentí i un altre gol de Cesc van liquidar l'enfrontament en una nit en què Messi va anotar el seu gol 202 com a blaugrana i Víctor Valdés signava un nou rècord d'imbatibilitat superant la marca de Reina i encadenant 877 minuts sense encaixar un gol.

Amb el seu segon "hat-trick" consecutiu, Leo Messi va liderar el triomf que permet al Barça assegurar-se la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. L'argentí va tornar a ser el referent de l'equip blaugrana i amb els seus tres gols ha inscrit Praga en la seva trajectòria personal. I és que va ser a la capital txeca on l'argentí, de només 24 anys, va anotar el seu gol 202 com a culer.

Més enllà d'aquesta estadística brutal, la participació de l'argentí va ser decisiva per encarrilar un enfrontament que no va tenir un inici plàcid. A diferència de la imatge oferta al Camp Nou, el Viktoria Pilsen va ser un rival molt més agressiu i agosarat. Amb una pressió molt avançada, els homes de Pavel Vrba va crear dificultats al Barça en la sortida de la pilota i fins i tot es podria haver avançat en el marcador si Víctor Valdés no hagués aturat un claríssim cara a cara amb Petrzela en el minut 16.

El partit estava obert i enmig d'aquesta incertesa va aparèixer Messi per il·luminar el camí del triomf blaugrana. El davanter va aprofitar una assistència de Thiago -excel·lent el del planter- per provocar un penal, forçar l'expulsió de Cisovsky i obrir el marcador amb el 0-1 tot just en el minut 21.

Amb la inferioritat numèrica, el Viktoria es va ensorrar i va cedir la pilota i el domini a un Barça que va aprofitar les circumstàncies per posar setge a la porteria de Pavlik, encara que no va ser fins al descompte del primer temps quan de nou Messi feia 0-2 després d'un gran teva meva amb Adriano.

Messi també tanca la golejada

A la segona meitat, el Barça es va mostrar igualment efectiu i va gaudir de nombroses ocasions gràcies a la bona actuació de Cuenca, Thiago, Cesc i el mateix Messi. A excepció d'un xut de Petrzela que va marxar fora per poc, el Viktoria va veure com se succeïen les clares oportunitats dels catalans. En el minut 71, Cesc, de cap, va fer el 0-3 a centrada de Cuenca i enmig del domini blaugrana Messi va arrodonir la golejada fent el 0-4 driblant el porter rival després d'una assistència genial de Gerard Piqué.

Així doncs, en el partit 200 de Pep Guardiola com a entrenador, el Barça no només va obtenir una victòria important que li serveix per situar-se líder del Grup H sinó que també va ser el dia del rècord de Víctor Valdés, del gol 202 ed Leo Messi i del retorn d'Alexis després de set setmanes lesionat.

El Milan ensopega

L'única mala notícia de la nit va ser la targeta groga que va veure Alves i que li impedirà enfrontar-se al Milan a San Siro. Un Milan que, per la seva part, va ensopegar en la seva visita al Bate Borissov, on no va passar de l'empat a un.