Handbol

El Barça es classifica per a la final de la Lliga de Campions amb una altra remuntada històrica

El Barcelona ha aconseguit classificar-se per a la seva novena final de la Lliga de Campions, en vèncer el Celje per 31-26 i haver remuntat així els tres gols que tenien en contra del partit d'anada. Els homes de Xesco Espar han fet una excepcional segona part, ja que durant els primers 30 minuts l'equip eslovè és qui ha portat el pes del partit. Però ja des del primer minut del segon temps, els blaugrana han començat a posar-se per davant en el marcador, i en el minut 7, un gol de Jerome Fernández -que ha estat el màxim anotador amb 8 gols- donava els desitjats tres gols de diferència a favor del conjunt català. En els últims minuts han estat clau l'aparició d'Iker Romero (7 gols) -desaparegut la resta del partit- i les aturades de penal que han fet els dos porters blaugrana.

No és estrany que els aficionats no vulguin que el Barcelona es vengui el Blaugrana per anar-se'n de lloguer al Sant Jordi. Potser és un tòpic, però la màgia d'aquest escenari ha fet que l'equip d'handbol sigui capaç d'encadenar remuntades històries. Aquesta tarda, una altra davant del Celje. Els eslovens tenien tres gols de renda i han portat la iniciativa durant tot el primer període amb una diferència de dos o tres gols més. En el descans el marcador era d'empat a 16. Però en la segona part, el Barcelona ha posat rumb a la final. En pocs minuts s'ha posat al davant de la semifinal. La defensa ha aconseguit anul·lar Rutenka, que en l'anada havia anotat 11 gols, i les aturades de Peric en joc i Barrufet, en els llançaments de penal, han minat la moral dels eslovens. L'únic inconvenient per als catalans és que han fallat cinc penes màximes, si no la semifinal l'haurien sentenciat abans. Però no ho han pogut fer fins als últims deu minuts i gràcies a l'encert d'Iker Romero, irregular fins aleshores, que ha encadenat una sèrie de quatre gols en quatre llançaments i ha col·locat una renda que no ha deixat marge de reacció al Celje, vigent campió de la Champions. Al Barcelona ara només li falta saber qui serà l'últim rival, el Ciudad Real o el Montpeller, que demà a la ciutat de la Catalunya Nord, es jugaran l'altra plaça de la final de la Champions. Segur que l'afició barcelonista podria omplir dues o tres vegades el Sant Jordi per aquesta final, però segur també que s'estimen més disputar-la al Blaugrana. La directiva en pot prendre nota.