Ayuso mira al públic, separada de Feijóo per Cuca Gamarra, al balcó de la seu del PP (EFE/Javier Lizón)

Dues imatges que expliquen els resultats del PP: crits d'"Ayuso" i ja no "és el moment"

La brusa vermella d'Ayuso semblava recordar a Feijóo que el feu de Madrid no és seu i que no ha superat, malgrat la victòria, els objectius esperats

Judith Casaprima SaguésActualitzat

Els militants i simpatitzants populars congregats davant de la seu del PP van celebrar la victòria electoral amb crits de "president" i "Feijóo a La Moncloa", però cap va sonar tan alt com el d'"Ayuso, Ayuso".

La presidenta de la Comunitat de Madrid, que destacava amb una brusa vermella, va ser ovacionada i aclamada en dues ocasions, fins i tot interrompent el discurs del líder del partit. 

Una d'elles, quan Feijóo proclamava que el Partit Popular havia aconseguit 3 milions de vots més que a les eleccions del 2019: el públic es va posar a cridar "Ayuso, Ayuso". Feijóo va fer una pausa, mentre Ayuso el mirava somrient i encongint les espatlles. La resposta de Feijóo, un agraïment obligat a la presidenta de la Comunitat de Madrid i l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida.

Una reacció del públic que recorda al líder del PP que el feu de Madrid és d'Ayuso. Feijóo no ha superat els 1.586.000 vots d'Ayuso a les autonòmiques del 28 de maig, tot i que s'ha quedat a menys de 150.000 vots de diferència. També ha aconseguit a la Comunitat de Madrid 5 diputats més, fins a 15, al Congrés, però no ha arribat als 17 que esperava. 

El discurs de Feijóo no va provocar l'aclamació que s'esperaria en una nit de victòria electoral a la seu de Génova, i és que el líder del PP, malgrat haver millorat els resultats, no ha assolit el seu objectiu d'aconseguir la majoria absoluta, ni poder governar encara que sigui amb Vox. 
 

Els colors del balcó de Génova

La imatge de la balconada del PP ja mostrava la tensió en el lideratge al Partit Popular que es desprèn d'aquests comicis entre Feijóo i Ayuso.

Entre els colors blancs i clars que vestien la resta de la cúpula del partit congregada al balcó, Ayuso va aparèixer amb una brusa vermella de color intens i brillant --el color de la comunitat?--, deixant clar l'atreviment que caracteritza el seu carisma sense complexos.

Però la imatge del balcó mostrava una altra divisió. Per una banda, la camisa blanca de Feijóo i les d'alguns membres de la cúpula del partit com el coordinador general Elías Bendodo, la secretària general Cuca Gamarra, o vicesecretaris com Esteban Gónzàlez-Pons Carmen Fúnez o Pedro Rollán. Per l'altra, darrere la brusa vermella d'Isabel Díaz Ayuso, hi havia Martínez-Almeida, Borja Sémper, Carmen Navarro i Dolors Montserrat vestint de diversos colors.

Entre el blanc i els colors clars, Ayuso destaca amb la seva brusa vermella al balcó de Génova (EFE/Javier Lizón)

De fet, Ayuso, que va donar tot el seu suport a Feijóo durant la campanya en els mítings a Madrid i amb Miguel Ángel Rodríguez per assessorar-lo en el debat amb Sánchez, va expressar el seu temor que no s'aconseguís una victòria tan clara com es preveia. "Em recorda el dolent de la pel·lícula: quan et penses que ha acabat tot, t'enganxa pel turmell", va dir a la Cope l'última setmana de campanya. El resultat de Feijóo no ha estat suficient.
 

Els cartells de la seu del PP

Aquest dilluns els operaris ja retiraven l'eslògan de campanya de la porta de la seu dels populars, "el moment d'Espanya", i el substituïen per un "gràcies" als seus votants. La façana de la seu central del partit s'ha cobert amb els dos eslògans i una foto de Feijóo però sense el seu nom, que fins a la nit electoral el presidia.

La lona amb el nom de Feijóo s'ha substituït dilluns a la façana de la seu del PP (3cat)

Ara els populars mantenen en suspens "el moment d'Espanya" que preveien, però Feijóo ha perdut el seu "moment": l'oportunitat de consagrar-se a les urnes i enfortir el seu lideratge al partit.

Des del balcó, Feijóo reclamava el dret a governar, però els pròxims dies només podrà asseure's i mirar des d'un segon pla com Pedro Sánchez intenta arribar a un acord amb els independentistes.

ARXIVAT A:
PPEleccions Generals 2023 - 23JComunitat de MadridIsabel Díaz AyusoAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut