Mario Draghi, president del Banc Central Europeu.
Mario Draghi, president del Banc Central Europeu.
Frankfurt

Draghi fa disparar els mercats anunciant mesures per augmentar la inflació

El president del Banc Central Europeu ha anunciat mesures per augmentar la inflació i les borses ja han reaccionat amb eufòria

RedaccióActualitzat

Unes poques paraules del president del Banc Central Europeu (BCE) han desfermat l'eufòria compradora aquest divendres.

Mario Draghi ha assegurat, en una conferència a Frankfurt, que el BCE augmentarà la intervenció per elevar la inflació i les perspectives d'inflació. Draghi ha volgut ressaltar els riscos d'un període massa llarg de baixa inflació, actualment en el 0,4 per cent a la zona euro.

"Continuarem complint la nostra responsabilitat, farem el que faci falta per elevar la inflació i les expectatives d'inflació tan ràpid com sigui possible, com exigeix el nostre mandat per aconseguir l'estabilitat de preu"

Per impulsar el crèdit, el BCE ja ha posat en marxa la compra de bons garantits. Els mercats ja ho han començat a notar amb un augment de liquiditat. Més enllà d'aquestes mesures, durant el congrés de banca European Banking Congress, Draghi ha apuntat la possibilitat d'activar la compra massiva de deute, considerada l'opció definitiva per reanimar el finançament i rellançar l'economia.

Tot plegat ha provocat eufòria a les borses. L'Ibex ha tancat guanyant més d'un 3%; Frankfurt, més d'un 2,5% i Milà, gairebé un 4. I a Wall Street, el Dow Jones està arribant a nivells de rècord. A més a més, també hi ha hagut efectes sobre el deute dels països. Per exemple, el bo a deu anys espanyol ha caigut fins al mínim històric, pràcticament fins al 2%.

Anar al contingut