Una mà talla una peça de pernil ibèric
Tallar pernil bé requereix habilitat i especialització (EFE/Salas)

Dos mil euros al mes per tallar pernil, una feina cada cop més demanada

La demanda de pernil als països asiàtics i a Austràlia, on s'ha d'exportar tallat en safates, ha fet que la figura del tallador sigui cada cop més imprescindible

RedaccióActualitzat

Tallar bé el pernil és tot un repte professional. De fet, en llocs com Còrdova, els talladors de pernil van buscats. Se'n necessiten, entre d'altres, per preparar les safates que s'envien als països asiàtics o a Austràlia, on la demanda de pernil de gla està creixent i la normativa exigeix importar-lo tallat.

Per això, la figura del tallador és cada cop més imprescindible, fins al punt que moltes empreses no en troben prou per contractar i els poden arribar a oferir salaris de 2.000 euros mensuals

La feina requereix habilitat i especialització. S'ha de conèixer la raça del porc, la peça que s'està tallant i tenir uns dots específics per fer una feina cada cop més cotitzada.

"La suavitat del pernil de gla no és la mateixa que la del pernil d'enceball, s'ha de saber què estàs tallant", explica Javier Castro, gerent de l'empresa cordovesa Belloterra.

Escolta el seu testimoni en aquest vídeo:

ARXIVAT A:
Andalusia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut