Foment del Treball demana "estabilitat política i seguretat jurídica"
Foment del Treball demana "estabilitat política i seguretat jurídica" (CCMA)

Divisió de les patronals davant l'acord entre Junts i el PSOE

Foment del Treball valora positivament el pacte entre els dos partits polítics, mentre que la CEOE assegura que hi ha una "gran preocupació" en el món empresarial

RedaccióActualitzat

Divisió entre les grans patronals a l'hora d'avaluar el pla de Junts i PSOE per promoure i facilitar el retorn de les empreses que van canviar la seva seu social el 2017.

Inmobiliaria Colonial, amb seu a Madrid, ha estat la primera empresa a dir-hi la seva. Diu que analitzarà el pla abans de decidir si torna a Catalunya.

Colonial va traslladar la seva seu a la capital de l'estat davants els efectes que podia tenir una declaració unilateral d'independència l'octubre del 2017. Altres grans empreses que van traslladar la seu fora de Catalunya van ser Naturgy, Caixabank, Banc de Sabadell, Cellnex, Abertis i Aigües de Barcelona.

Foment del Treball ha valorat positivament el pla. En un comunicat, la patronal ha assegurat que "la condició necessària per al retorn de les empreses a Catalunya és la suma de l'estabilitat política i seguretat jurídica".


El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha insistit en la necessitat que tornin aquestes companyies "perquè és a Catalunya on han de ser".

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, patronal espanyola CEOE, en canvi, ha convocat per dilluns una reunió extraordinària del seu comitè executiu davant, diu, "la gran preocupació existent en el món empresarial" pel pacte entre Junts i el PSOE.

En aquesta reunió, la patronal espanyola ha comunicat que parlarà sobre com queda "la situació d'Espanya" després de l'acord. Dimarts passat, el màxim representant de la CEOE, Antonio Garamendi, va reclamar estabilitat, moderació i compliment de la llei i va afirmar que als empresaris els agradaria que es posessin d'acord els dos grans partits, PSOE i PP.   

ARXIVAT A:
InvestiduraEmpresa
Anar al contingut