Baviera

Dinou casos confirmats de grip porcina a Europa

Cada vegada hi ha més confirmats i sospitosos de tenir la grip porcina. A Europa ja hi ha 19 persones amb el virus: Espanya (10), la Gran Bretanya (5), Alemanya (3) i a Àustria (1). Els laboratoris de l'Organització Mundial de la Salut n'ha confirmat 114 casos a tot el món i podrien augmentar l'alerta a nivell 5. Mentrestant, el Centre de Prevenció i Control de Malalties de la Unió Europea preveu que hi pugui haver morts per la malaltia també en territori europeu.

Actualitzat
El primer cas confirmat de grip porcina a Europa es va registrar a Espanya, on ja són 10 els casos confirmats de la malaltia després que el Ministeri de Sanitat ha dit aquest dimecres a la tarda que n'hi ha 6 casos nous a Catalunya, un dels qual és una persona que no ha viatjat a Mèxic. La resta de casos confirmats d'Espanya estan localitzats a València (1), a Castella-la Manxa (2) i al País Basc (1). Tot excepte un són persones que han viatjat a Mèxic en els darrers dies.

A més d'Espanya, al vell continent també s'han registrat casos a la Gran Bretanya (5), a Alemanya (3) i a Àustria (1). I l'evolució podria anar a pitjor, segons els pronòstics del Centre de Prevenció i Control de la Malaltia de la Unió Europea, que ha advertit que hi podria haver morts, com ja ha passat als Estats Units.

Set morts a Mèxic


Les autoritats mexicanes han fet públic un últim balanç de 159 morts que podrien estar provocades pel virus, tot i que rebaixen a 7 les confirmades. El govern del país estén les restriccions per evitar aglomeracions i ha tancat també els complexos arqueològics. A més, creix la preocupació per la repercussió econòmica que l'epidèmia tindrà al país. 

L'Organització Mundial de la Salut insisteix que no és necessari tancar fronteres, però hi ha països que han decidit suspendre els vols amb Mèxic. És el cas de la Gran Bretanya, l'Argentina i Cuba. Diverses companyies de creuers pel Carib també han decidit que els seus vaixells no faran escales als ports mexicans. El Brasil ha anat més enllà i farà controls sanitaris als viatgers que hi arribin des de països amb casos de grip porcina confirmats, com és Espanya.

114 casos confirmats a tot el món

Segons l'Organització Mundial de la Salut, a tot el món hi ha 114 casos confirmats de grip porcina: 64 als Estats Units, 26 a Mèxic, 13 a Canadà, dos a Israel, 4 a Espanya, 2 al Regne Unit i 3 a Nova Zelanda. L'OMS adverteix que es podria passar del nivell 4 al nivell 5 d'alerta, sobre una escala de 6, si es troben infeccions no relacionades amb el brot de Mèxic.
Anar al contingut