Dimiteix la directora de l'Institut del Teatre arran de les denúncies d'assetjament

També ha dimitit la cúpula de la direcció d'Art Dramàtic de la institució

RedaccióActualitzat

La directora de l'Institut del Teatre plega juntament amb tota la direcció d'Art Dramàtic del centre després de les denúncies d'assetjaments i abusos sexuals per part d'alguns professors d'aquest centre públic.

En un comunicat, Magda Puyo diu que ha presentat la dimissió per "responsabilitat i per dignitat".

"No tot ho hem sabut fer bé. Assumeixo plenament la meva responsabilitat en no haver sabut trobar, tot i haver-ho intentat, les eines eficaces per deslliurar l'Institut de comportaments abusius i autoritaris."

"Condemno amb tota contundència aquests comportaments, em solidaritzo amb les víctimes i demano disculpes a tots aquells i aquelles alumnes que s'hagin sentit oblidades per nosaltres."

 

 

L'anunci arriba dos dies després que Puyo assegurés que no tenia pensat dimitir sinó abordar el problema.

Entrevistada en el programa "Els matins" de TV3, va dir que plegar li semblava "molt covard". "Quan hi ha problemes em plantejo treballar", va afegir.

Magda Puyo és directora de l'Institut del Teatre des de novembre del 2015. Tres anys després es va posar en marxa un protocol contra l'assetjament sexual.

Alguns dels casos denunciats van passar quan Puyo ja era directora. Ella ha explicat que en els últims deu anys no han rebut cap denúncia, per bé que ha admès que alguns casos han arribat a la direcció de manera informal.

 

Cartells contra la direcció i contra Joan Ollé a l'entrada de l'Institut del Teatre (ACN/Joan Cortina)

 

"Trista i injusta", la dimissió de Puyo

En un comunicat, l'equip directiu de la branca d'Art Dramàtic de la institució explica que pleguen perquè es pugui iniciar un nou procés d'eleccions a la direcció del centre "des d'aquest mateix moment". Amb tot, lamenten la dimissió de Puyo.

"Un projecte en el qual seguim creient però que, malauradament, s'ha vist interromput. Ho trobem trist i injust."

Apunten que volen que la seva decisió s'interpreti com "un gest de reparació cap a l'alumnat, especialment respecte d'aquelles persones que han estat víctimes d'abusos" i demanen disculpes per no haver sabut trobar les eines "per eliminar actituds que atempten contra els drets fonamentals de les persones."

 

Dècades d'abusos

L'assetjament i els abusos a alumnes de l'Institut del Teatre van sortir a la llum aquest diumenge en una informació publicada pel diari Ara. Aquell mateix dia Puyo va anunciar l'adopció imminent de mesures "en conseqüència i amb contundència", i l'endemà es va anunciar que s'apartava Joan Ollé, l'únic docent anomenat en les denúncies encara en actiu.

Dilluns, d'altra banda, es van fer públics nous casos, que també afectarien altres docents, el nom dels quals no s'ha fet públic. Es parla d'abusos de poder, intimidació i discriminació.

La reacció d'Ollé va arribar dimarts, en un comunicat en què demanava "comparèixer com més aviat millor davant els òrgans competents de l'Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona", de la qual depèn, per "aclarir aquest assumpte". Alhora, parlava d'"encesa justícia paral·lela" i reivindicava el dret a la presumpció d'innocència.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut