Joan Ollé (ACN/Pau Cortina)
Joan Ollé (ACN/Pau Cortina)

Joan Ollé, apartat de l'Institut del Teatre per les denúncies d'abús i assetjament sexual

Un grup d'estudiants del centre reclama mesures contundents i fins i tot que la direcció dimiteixi

Actualitzat

L'Institut del Teatre aparta de la docència Joan Ollé arran de les denúncies d'abusos sexuals i vexacions fetes al diari Ara per una vintena d'alumnes que l'assenyalen a ell i a una desena més de professors del centre; unes denúncies que s'han multiplicat amb nous testimonis i revelacions de víctimes a les xarxes.

L'Institut del Teatre ha obert una comissió d'investigació i una bústia de queixes per als estudiants per estirar el fil, i assegura que fomentarà el diàleg entre professors i estudiants. Després d'una reunió d'urgència de la junta de govern, la direcció reconeix errors.

La directora de l'Institut, Magda Puyo, ha assegurat: "Potser hem comès errors i potser no hem estat prou atents, i això s'ha de dir."

En un comunicat, el centre condemna els fets, es posa al costat de les víctimes i reitera "la seva voluntat d'aclarir-los amb la màxima celeritat i contundència". L'Institut també hi reivindica "la bona feina, professionalitat i ètica general del professorat" i demana que no se'ls "criminalitzi".

Puyo ha explicat als mitjans que va parlar amb Ollé, i que el director és conscient de la gravetat de la situació.

"És una conversa molt difícil i dolorosa. Ell sap el que li passarà. Ell sap que això té conseqüències greus."

 

Peticions de dimissió a la direcció

Mentrestant, alumnes i exalumnes de l'Institut han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo. Consideren que haurien d'haver actuat molt abans i els ho han fet saber a les portes de l'Institut, sota la pluja.

Concentració d'alumnes de l'Institut del Teatre contra els suposats casos d'abús de poder i assetjament sexual (ACN/Pau Cortina)

A través d'un manifest també han exigit l'expulsió de Joan Ollé i un protocol "efectiu" de prevenció d'agressions i suport psicològic a les víctimes.

Alumnes enganxen cartells a la porta de l'Institut (ACN/Pau Cortina)

El Departament de Cultura també condemna "enèrgicament" els fets denunciats, que considera "especialment greus" en l'àmbit de l'ensenyament i de la cultura perquè són "indissociables", assegura el comunicat, "de la transmissió de valors i del creixement personal com a eines de transformació social".

El director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, un dels teatres on Ollé ha treballat, s'ha posat al costat de les víctimes. Xavier Albertí assegura que no té constància de males praxis dels professionals assenyalats, i afegeix: "Detestem profundament qualsevol actitud que passi per la vexació i que passi pel no respecte profund de les persones".

ARXIVAT A:
TeatreAssetjament sexual
Anar al contingut