Dimiteix el número dos de comunicació de Pedro Sánchez, esquitxat pel cas Villarejo
L'alt càrrec de La Moncloa ha dimitit aquest divendres

Dimiteix el número dos de comunicació de La Moncloa, implicat en el cas Villarejo-Podem

Alberto Pozas, director general d'Informació de Pedro Sánchez, hauria filtrat a l'excomissari empresonat les dades d'un telèfon robat a una assessora de Pablo Iglesias

Quim BalaguerActualitzat

Dimiteix el director general d'Informació de La Moncloa, Alberto Pozas, esquitxat pel cas Villarejo. Era el número dos de la Secretaria d'Estat de Comunicació des del juny de l'any passat i havia estat director de la revista Interviú els últims deu anys. La seva dimissió ha estat aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres.

El comissari jubilat José Manuel Villarejo, actualment empresonat, va declarar davant del jutge que va ser Pozas --quan era director d'Interviú-- qui li va donar un llapis de memòria amb les dades d'un telèfon mòbil robat l'any 2016 a una assessora del líder de Podem, Pablo Iglesias.

El robatori d'aquest telèfon va donar peu a la publicació de diverses informacions per desprestigiar Podem atribuïdes a Villarejo i a la ja coneguda com a "policia patriòtica" durant els anys de govern de Mariano Rajoy.

Els principals implicats en aquest cas han declarat els últims dies a l'Audiència Nacional, que investiga el cas com una peça separada de la causa contra el comissari Villarejo pel seu paper en la guerra bruta i els vincles amb les clavegueres de l'Estat.

El líder de Podem va explicar al jutge que la targeta SIM del mòbil de la seva assessora va arribar a mans del president del Grup Z, Antonio Asensio, que no va voler publicar-ne el contingut i l'hi va tornar a ell.

Per la seva banda, el comissari Villarejo va declarar que una còpia de la targeta havia arribat en un "pendrive" a la redacció d'Interviú, que també va considerar que el material no era publicable. El policia va detallar que l'aleshores director de la revista, Alberto Pozas, li va entregar el "pendrive".


Després d'haver estat vinculat amb el cas Villarejo quan era director d'Interviú, Alberto Pozas ha presentat la dimissió al·legant que se l'està utilitzant per atacar el govern espanyol i el seu president, i ha dit: "Això no ho puc permetre."

En la seva carta de comiat, Pozas admet que no s'hauria imaginat mai que aquell episodi viscut mentre dirigia la revista Interviú es podria convertir en una bomba informativa en plena campanya electoral.

ARXIVAT A:
CorrupcióPedro SánchezJosé Manuel Villarejo
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut