La manifestació del 2021 va transcórrer per la via Laietana de Barcelona (Europa Press/Pau Venteo)

Diada 2022: així serà la manifestació de l'11 de Setembre

L'ANC l'ha concentrat a Barcelona i serà una marxa que anirà de l'avinguda del Paral·lel a l'estació de França

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha centralitzat la Manifestació de la Diada d'aquest any a Barcelona. La marxa té el suport d'Òmnium Cultural i d'altres entitats i partits independentistes.

La marxa té com a lema "Tornem-hi per vèncer: independència", i demana a la ciutadania que s'organitzi per assolir l'autodeterminació de forma pacífica "sense esperar res dels partits".

Aquestes són les claus de la jornada:


El lema: "Tornem-hi per vèncer: independència"

L'ANC vol "tornar la independència al centre de la política" i deixar enrere els partits i les taules de diàleg. L'entitat considera que "la força de la gent és l'única que aconseguirà l'alliberament del país".


La samarreta: negra

La samarreta d'aquest any, de color negre i amb el lema escrit al pit, sobre quatre barres i una estrella blanques, "simbolitza la lluita i la no-rendició".


El recorregut

La marxa arrencarà a les 17.14 i anirà de l'avinguda del Paral·lel fins a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, davant de l'estació de França.

El recorregut previst agafa l'avinguda Paral·lel cap a la plaça de les Drassanes, i d'allà el passeig Colom, fins al Moll de la Fusta. Després, la marxa seguirà pel passeig d'Isabel II fins a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, per acabar davant de l'estació de França.

Des de les 9.30 del matí hi ha activitats i actes previstos als Jardins de les Tres Xemeneies.

L'entitat recomana ser a l'espai de concentració, a l'avinguda del Paral·lel, al voltant de les 16.30. i proposa zones on situar-se segons el barri o la demarcació d'origen dels assistents per evitar col·lapses. Els detalls poden consultar a la web de l'entitat.

La manifestació sortirà de l'avinguda Paral·lel i acabarà davant de l'estació de França (ANC)

Els 10 trams

L'entitat ha previst 10 trams o punts de trobada per repartir els manifestants, i ha mobilitzat desenes d'autocars per arribar a la manifestació des de diferents punts de Catalunya. El tram número 1 comença a la plaça de les Drassanes, mentre que el número 10 és a l'altura del carrer de Tamarit.


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha confirmat aquest divendres que no anirà a la manifestació convocada per l'ANC.

La manifestació del 2021, que encara es va haver de fer amb mascareta, va aplegar 108.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 400.000 segons l'Assemblea Nacional Catalana.

 

ARXIVAT A:
11SANCCatalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut