Façana del centre
El pati de l'institut Les Alfàbegues de Bétera va ser l'escenari de l'agressió grupal (Google Maps)

Deu alumnes expulsats per l'agressió homòfoba a un professor al País Valencià

Entre 150 i 200 joves van increpar el professor que els havia demanat aturar una mobilització a l'hora del pati

RedaccióActualitzat

Una agressió homòfoba grupal que va tenir lloc la setmana passada ha acabat amb l'expulsió de deu alumnes de l'institut d'educació secundària Les Alfàbegues de Bétera, al Camp de Túria.

La notícia l'ha avançat À Punt, que també publica que la investigació que està fent l'institut podrà acabar elevant la xifra d'alumnes implicats


Bandera LGTBIQ+ i banderes espanyoles

Fonts del centre han explicat a la radiotelevisió valenciana que dimecres passat dues alumnes van sortir al pati amb una bandera LGTBIQ+, i altres joves s'hi van afegir fins que el centre va demanar acabar amb la mobilització espontània que, segons aquestes fonts, alterava la normalitat en un pati on surten cada dia un miler d'alumnes.

L'endemà, altres joves van decidir anar al pati amb banderes d'Espanya. És en aquest punt quan, davant la tensió creixent, un professor va demanar als joves que aquesta mobilització també es diluís.


Violència física i un centenar llarg de joves increpant el docent

Com a resposta a la petició del professor, entre 150 i 200 alumnes el van començar a increpar. Durant l'agressió es van tirar entrepans al professor, que va arribar a rebre estirades de cabells i crits despectius sobre la seva condició sexual.

"Mai m'hauria imaginat que en un centre educatiu, on ensenyem valors, em pogueren agredir amb l'odi que vaig sentir. Pensava que era impossible", ha dit Miquel Álvarez, el professor agredit.

El centre ha convocat aquest dimecres un claustre extraordinari i entre els alumnes s'està preparant un manifest de suport al mestre agredit.

La Conselleria d'Educació ha confirmat que s'ha activat el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència pels incidents, i el cas també està en mans de la fiscalia de menors.


Condemna de l'agressió

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià ha emès un comunicat en què manifesta el seu suport al centre i posa a disposició de l'agredit el seus serveis jurídics, "així com qualsevol mena d'ajuda a l'equip directiu i a tota la comunitat escolar en general per lluitar contra les agressions als centres educatius". El sindicat també apunta al rerefons polític de l'agressió:

"No és casualitat que s'haja produït en un context polític com l'actual, amb l'auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial."

Per això el sindicat demana mantenir, i si cal intensificar, el foment des dels centres educatius "del respecte cap a la diversitat sexual i cap a qualsevol altre tipus de diversitat", i demana a l'administració que revisi i enforteixi els protocols que es posen en marxa davant d'agressions com aquesta.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+País Valencià
Anar al contingut