Milà

Detinguts 13 metges i l'amo d'una clínica italiana per homicidis, lesions greus i frau

La premsa italiana ja l'ha batejada com a la "clínica dels horrors". I no n'hi ha per menys. La policia fiscal d'Itàlia ha detingut aquest dilluns 14 persones a Milà acusades d'homicidis de pacients, lesions greus i frau a la sanitat pública. Els detinguts són 13 metges de la clínica privada concertada "Santa Rita" i el propietari del centre sanitari, i se'ls acusa de fer operacions innecessàriès i més costoses per obtenir més beneficis de la Seguretat Social. Algunes d'aquestes intervencions van acabar amb la mort de 5 pacients i lesions greus a 90 malalts.

Actualitzat

La policia ha explicat que a la Clínica Santa Rita de Milà  -privada conertada- es falsificaven els historials dels malalts per fer-los operacions innecessàries o més cares per embutxacar-se més diners de la sanitat pública, que en els últim anys haurien arribat als 2 milions i mig d'euros.

A més, a la unitat de cirurgia toràcica es van fer operacions inútils i inexplicables a desenes de pacients que no calia que fossin operats. Els investigadors italians sospiten que aquestes intervencions podrien haver causat 5 morts i 90 lesions greus. Entre aquests casos hi ha el d'una noia de 18 anys a qui els metges li van extirpar un pit sense una causa justificada, i el d'una desena de pacients amb tuberculosi als quals els van extirpar els pulmons també sense cap justificació.

La policia els ha pogut detenir a través d'unes escoltes telefòniques en què els metges acusats afirmaven que era necessari operar tant com fos possible per augmentar els beneficis de la clínica.

 

 

Anar al contingut